Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vad gör en HSB-ledamot?

02 mars 2021 Just nu erbjuder vi dig som är nyfiken på HSB-ledamotskapet en möjlighet att få veta mer. Under fyra tillfällen i mars bjuder HSB Sydost in till digitala träffar där vi berättar om HSB-ledamotens roll och uppdrag. Ta även del av värdefulla tips och erfarenheter från både nya och erfarna ledamöter!

Du hittar samtliga datum och tider längre ned. Välkommen att delta!

Anmäl dig redan idag!

 

Erfarenheter och tips från HSB-ledamöter i sydost

Vi har tidigare pratat med tre HSB-ledamöter i HSB Sydost för att få en inblick i deras HSB-ledamotskap. Läs hela intervjun med ledamöterna här »

Nedan kan du ta del av tips från de tre HSB-ledamöterna!

Frida Persson har varit HSB-ledamot i en förening i Växjö sedan 2019 och minns hur det var att vara ny i sitt uppdrag. Hon tipsar om att alla kan bidra med sin expertis till styrelsearbetet.
— Jag insåg att man som HSB-ledamot får bidra med det som ligger i ens profession och intresseområde. Då jag jobbar med marknadsföring till vardags stöttar jag vår styrelse i användandet av Mitt HSB så att kalenderhändelser och föreningsdokument laddas upp där efter våra styrelsemöten.

Göran Ohlsson är HSB-ledamot i flera föreningar i Karlshamn och Kallinge. Han har självt fått erfara att alla föreningar är olika.
— Det finns olika sätt att jobba i en styrelse och olika sätt att komma fram till ett gemensamt beslut, berättar Göran. Men han ger också ett gemensamt tips, oavsett vilken typ av styrelse det handlar om;
— Du ska vara en samarbetspartner för övriga i styrelsen. Du behöver vara en god lyssnare.

Eva Persson har varit HSB-ledamot i 25 år. Just nu är hon aktiv i två föreningar i Karlskrona. Eva upplever att hon själv har fått mycket tillbaka av sitt engagemang som HSB-ledamot och uppmanar andra att ta sig an ett uppdrag, trots att man är ny eller saknar erfarenhet.
— ALLA är nya i början! Var inte rädd att gå in som HSB-ledamot. Du får kurserna och det finns alltid backup hos HSB Sydost. Jag har lärt mig oerhört mycket, både juridiskt och socialt, och fått många nya vänner. Du utvecklas mycket själv som HSB-ledamot.

Har du frågor gällande HSB-ledamotskapet eller träffarna?

Kontakta Aster Boberg, medlemsansvarig HSB Sydost, på 010-451 31 80 eller aster.boberg@hsb.se

Mer om infoträffarna

Vi anordnar fyra digitala seminarier i Teams på varierande tider, anmäl dig till den tid som passar dig bäst!

När och var?
9 mars: 18.00–19.15               11 mars: 12.00–13.15              

16 mars: 18.00–19.15             18 mars: 12.00–13.15

Webbbinarium i Teams
Seminariet kommer att hållas som webbseminarium i Teams. Deltagarna får en länk via e-post dagen innan seminarietillfället. Tillsammans med länken kommer du att få instruktioner och du kan kontakta Aster Boberg (se kontaktuppgifter ovan) för att få hjälp och guidning innan seminariet.

Seminarieledaren kommer också att finnas på plats i Teams en halvtimme innan seminariet börjar så att alla har möjlighet att logga in i god tid och få hjälp med ljud- och bildinställningar.

Du kan delta på kursen även om du inte har ett Teams-konto.