Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

"Ett led i att successivt fasa ut fossildrivna bilar"

22 november 2022 Tystare, varmare och mer hållbar - HSB Norr i Skellefteå har köpt in en elbil till Teknisk Förvaltning. ”Lokalvårdarna slipper gå ut till en kall bil fler gånger per dag, samtidigt som vi spar på miljön”, säger Henrik Hellberg, teamchef Teknisk förvaltning.

– Det är ett led i vårt hållbarhetsarbete att successivt fasa ut fossildrivna bilar inom vår organisation. Vår Tekniska förvaltning har störst behov av att transportera sig i det dagliga arbetet. Med elbilar i drift får vi flera hållbara och positiva effekter, säger Nea Goldkuhl, Hållbarhetsansvarig HSB Norr.

Bilen kommer främst användas av lokalvårdarna och bilens app-system är det som kommer förbättra deras arbetsmiljö mest, menar Henrik. 

– Vi kan ställa in värmen via appen, vilket gör att de aldrig behöver gå in i en kall bil. Ofta har de bara t-shirt på sig när de är i fastigheterna, nu slipper de bängla av och på med jackan de kallaste dagarna. 

Utöver värmefunktionen är bilens tysta framfart och minskade klimatpåverkan, i jämförelse med en fossildriven bil, fördelar berättar Henrik. 

– Det är en spännande resa att ställa om och våra beteende och vanor, vi alla måste hjälpas åt och det här är en åtgärd i vår vardag för en mer hållbar värld.