Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Håll värmen borta i sommar

20 juni 2022 Vi är många som hoppas på en varm sommar. Men för vissa är värmen besvärande, och under en värmebölja kan det bli varmt i lägenheten. Det finns dock saker du själv kan göra för att hålla inomhustemperaturen nere.

Som hyresgäst finns det flera saker som du själv kan göra för att hålla nere temperaturen i lägenheten:

  • Stäng ute solen. Dra ner persienner, dra för gardiner eller häng upp lakan för fönstren under dagen då solen är som varmast.
  • Vädra på kvällen och natten. Håll alla fönster och dörrar stängda under dagen, och vädra först sent på kvällen och under natten för att få in svalare luft. Skapa korsdrag om möjligt.
  • Viktigt med luftcirkulation. Många väljer att skaffa en fläkt, vilket kan svalka och skapa bättre luft inomhus.
  • Minska användandet av elektronik. Undvik gärna att använda elektronik som alstrar värme, såsom ugn, handukstork, tv och dator.

Därutöver är det givetvis viktigt att dricka ordentligt och regelbundet, äta mat som naturligt innehåller mycket vätska, duscha kallt eller ta ett dopp. En blöt handduk runt nacken är ett annat alternativ för att kyla ner kroppen.

Vill du läsa mer om rekommendationerna för inomhustemperatur finns mer information på Folkhälsomyndighetens webbsida, allmänna råd om temperatur inomhus.

Om du trots detta upplever obehag på grund av värme i sommar är du välkommen att kontakta HSB Stockholm genom att göra en felanmälan här.