Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB mest hållbara varumärket när konsumenterna får välja

17 mars 2022 För femte året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 24 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket i kategorin fastigheter.

– Att vi återigen toppar listan är ett styrkebesked. Man ska ha höga förväntningar på HSB som hållbar samhällsbyggare och vi har antagit tuffa klimatmål: År 2040 ska vi ha netto-noll klimatpåverkan i hela värdekedjan, säger Maria Qvillberg, utvecklingsansvarig kvalitet och hållbarhet HSB ProjektPartner och hållbarhetsansvarig HSB Bostad.

Sustainable Brand Index korar Sveriges mest hållbara varumärken sedan 2011. I årets undersökning har 24 300 respondenter i åldrarna 16–75 år från hela Sverige intervjuats om hur hållbara de anser välkända varumärken är.

HSBs hållbarhetsarbete omfattar alla aspekter av hållbarhet: miljömässig, ekonomisk och social. 

Nyligen mottog HSB utmärkelsen Sveriges grönaste varumärke – även det en undersökning där konsumenter får tycka till om vilka varumärken som är mest hållbara.