Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norr ger fortsatt stöd till MAIF Tjejhockey

09 mars 2022 Som ett led i att bidra till ökad jämställdhet inom idrotten väljer HSB Norr att för andra året i rad på Internationella kvinnodagen sponsra MAIF Tjejhockey i Gällivare.
Foto: Kenneth Strömberg

Förra året på Internationella kvinnodagen berättade vi att HSB Norr väljer att sponsra MAIF Tjejhockey och i år gör vi likadant.

Intresset för tjejhockey har vuxit sig stort i Gällivare sedan laget bildades hösten 2020. MAIF Tjejhockey består nu av två lag med totalt över 50 spelande tjejer. HSB Norr lägger stor vikt vid att säkerställa att företagets sponsring fördelas jämställt och ser det som en självklarhet att sponsra MAIF Tjejhockey.

- För oss är det oerhört viktigt att sponsringsmedel och resurser fördelas jämställt. Vi vill att alla ska ha samma förutsättningar oavsett kön. Såklart vill vi stötta och uppmuntra dessa tjejer till att fortsätta med hockey, säger Mattias Lundström, vd i HSB Norr.

Vi kontaktar Toni Hietala, tränare och en av initiativtagarna till MAIF Tjejhockey och berättar om det fortsatta stödet.

- Vi är väldigt glada över att HSB Norr väljer att fortsätta samarbetet med oss. I våra ögon känns det som en mogen och långsiktig satsning på rättvisa och jämställdhet, sett ur ett samhällsperspektiv i allmänhet och för idrotten i synnerhet. MAIF Tjejhockey utvecklas och består idag av två stycken grupper med totalt över 50 spelare, dessutom har vi ännu fler tjejer i Tre Kronors Hockeyskola som ser de äldre tjejerna som förebilder. Pengarna behövs för en fortsatt satsning på jämlik idrott för intresserade tjejer i vår kommun, säger Toni.

Resten av säsongen kommer tjejerna att spela med vita armbindlar för att manifestera för freden och avskyn för kriget i Ukraina. I veckan lanserar MAIF Tjejhockey även en auktion med NHL-proffset och malmbergssonen Isac Lundeströms landslagshjälm och klubba. Auktionen riktas mot Gällivares företag och varenda krona kommer att skänkas till Unicef, till förmån för Ukrainas barn.

- Vi tror på en rättvis, jämställd värld utan vapen och vill på detta sätt bidra till att drabbade barn ska få en strimma hopp i svåra tider. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, avslutar Toni.