Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB och We Effect: I jul bekämpar vi hungern

01 december 2022 Julen är här och samtidigt fortsätter hungern i världen att öka. HSB stöttar We Effect och uppmanar alla våra medlemmar att swisha en julklapp som ger mat på bordet idag och imorgon.
Juana Pablo skördar ananas i Guatemala. Juana Pablo skördar ananas i Guatemala. Foto: Ana Chaclán.

Swisha en julklapp mot hungern

På HSBs insamlingssida kan du swisha hönor, grönsaksland eller bikupor som räddar liv.

Var fjärde barn i världen är undernärt. I modern tid har läget aldrig varit mer allvarligt. Men 150 kronor kan till exempel räcka till att etablera ett grönsaksland för en medlemsfamilj i ett av We Effects bostadskooperativ i Filippinerna – så att en familj långsiktigt kan säkra sin mat på bordet.

Swisha en gåva som sätter mat på bordet i jul och många dagar framöver. Tack för att du stöttar We Effects arbete tillsammans med HSB.

Nelina Distrajo och hennes familj förlorade allt när en tyfon drog in över Filippinerna hösten 2013. Tack vare stöd från HSBs medlemmar har de fått ett nytt hem.

Så bidrar HSBs medlemmar

Visste du att HSB-medlemmar bidrar med två kronor av medlemsavgiften till We Effect varje år, och HSB skänker tusen kronor för varje nybyggd lägenhet? På så sätt är medlemmarna med och gör stor nytta för människor i utvecklingsländer. Under 2021 samlade HSB tillsammans in 2 632 308 kronor till We Effect. 

Vi jobbar tillsammans för rätten till trygga och hållbara bostäder

HSB har tillsammans med We Effect fokusprojekt på det hårt klimat- och konfliktdrabbade Filippinerna. Projekt som lägger vikt på trygga och motståndskraftiga bostäder och som genom den kooperativa modellen, har visat sig effektiv för att ge människor förutsättning att lyfta sig själva ur konflikt, hunger och fattigdom.

Det här är We Effect

We Effect stöttar människor genom långsiktiga och lokalt förankrade samarbeten så att de själva kan ta sig ur fattigdom och hunger för gott. Detta med övertygelsen om att människor själva bär på förmågan och kraften att förändra när de ges rätt förutsättningar. Bakom We Effect står ett sextiotal svenska företag och organisationer, bland andra HSB.

Läs mer om We Effects arbete