Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Södertörn skapar tryggare utemiljöer

28 september 2022 Idag lever många människor i otrygghet och utanförskap. I stället för att olika intressenter jobbar på egen hand har flera samhällsaktörer gått samman för att stärka den sociala hållbarheten i Huddinge. HSB Södertörn är med i BID Flemingsberg och ingår därmed bland annat i platsutvecklingsgruppen vars uppgift är att skapa tryggare utomhusmiljöer.

Samverkan blir till en styrka då kommunens verksamhet och resurser inte alltid räcker till. När flera aktörer går samman sys olika kompetenser ihop och utkomsten skapar engagemang och styrka i gemensamma projekt. Genom platsvandringar har gruppen identifierat olika behov där trygghetsskapande åtgärder ska prioriteras och genomföras.

Platsutvecklingsgruppen består av HSB Södertörn och andra fastighetsbolag samt Huddinge kommun. Gruppen får lägesrapporter från Huddinge kommuns Operativa Samverkansgruppen (OSG) som träffas en gång i veckan. Det är representanter från kommunen, polisens och räddningstjänsten som tillsammans ger en lägesbild över olika områden i Huddinge. Dessa områden blir ett underlag för platsutvecklingsgruppen att ta sig an.

Man vill få bort skymda och mörka områden, platser som ser övergivna ut eller är igenvuxna. Målet är att skapa positiv liv och rörelse på området, skapa platser där boenden vill samlas och umgås. Framför allt är det viktigt att platsen börjar utnyttjas i en positiv bemärkelse.

HSB Södertörn är den enda fastighetsägaren i gruppen som inte fått anmärkningar på utemiljöerna vid våra fastigheter. Inga åtgärder har behövts eftersom vi redan tagit väl hand om våra områden.

- Som ansvarig för våra hyresfastigheter är det är klart att jag blir lite extra stolt när jag får det bekräftat också från andra att vi tar väl hand om utemiljöerna runt våra hyresfastigheter. Att de boende och andra som rör sig området ska känna sig trygga är en viktig målsättning för oss, säger Anna-Karin Ilemyr förvaltningschef på HSB Södertörn och ansvarig för hyresfastigheter.

Att samverkan leder till engagemang och genomförande råder det inga tvivel om. Att tillsammans verka för ett bättre samhälle gynnar alla i regionen, både på kort och lång sikt.