Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

VÄLKOMMEN TILL HSB SÖDERTÖRNS STYRELSEKONFERENS BRF 21-22 OKTOBER.

08 september 2022 Varmt välkommen till årets upplaga av HSB Södertörns Styrelsekonferens brf. Vi ser fram emot att få tillbringa två fullspäckade dagar med inspirerande föreläsningar, utbildning, mingel och erfarenhetsutbyte tillsammans med er. Vi kommer återigen vara vid Quality Hotel Winn i Haninge.

Så skapar vi hållbara BRF:er

Temat för årets konferens är Hållbarhet utifrån tre perspektiv: ekonomisk, ekologiskt och socialt.

Hur kan man arbeta med dessa frågor i en styrelse och på vilka sätt kan HSB Södertörn stötta er i det arbetet? Gästföreläsare är polisinspektör Anna Schelin från Huddingepolisen som kommer att berätta om brott i bostad, bedrägerier, grannsamverkan och mycket mer.

21-22 OKTOBER

Nedan kan ni läsa mer utförligt om konferensdagarnas program samt praktisk information kring kostnad och liknande. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er.

Välkommen med er anmälan!

Anna-Karin Ilemyr, Förvaltningschef, HSB Södertörn

PROGRAM

DAG 1 - FREDAG 21 OKTOBER

11:30 – Gemensam lunch

12:30 – HSB Södertörn hälsar välkommen, presentation och nyheter från verksamheten.

13:30 – Gästföreläsning med polisinspektör Anna Schelin: "Brott i bostad, grannsamverkan och bedrägerier". Vi gästas av Anna Schelin, polisinspektör från Huddinge polisen som kommer att berätta om brott i bostad, vishing (telefonbedrägeri), vad "Blåljuskod" innebär för bostadsrättsföreningar och grannsamverkan i flerbostadshus och radhus.

14:30 – Mässa/fika - tillfälle att besöka vår mässa. Här träffar du HSB Södertörns samarbetspartners som visar deras tjänster och produkter vid mässan.

15:30 – Föreläsningspass. Fem av HSBs riksgemensamma samarbetsleverantörer berättar i respektive seminarium om det senaste hos dem på temat Hållbarhet och hur de kan hjälpa just er förening.

17:30 – Återsamling och återkoppling med praktiskt information.

17:45 – Incheckning av HSB Södertörns personal i hotellets reception.

18:45 – Mingel i loungen.

19:15 – Gemensam middag och underhållning.

DAG 2 - LÖRDAG 22 OKTOBER

08:30 – Gemensam start på dagen. Återkoppling från föregående dag.

08:35 – Föreläsning med Emma Bertheau, kvalitets- och miljöansvarig: "Klimatpåverkan i brf?"

HSB Södertörns Emma Bertheau kommer att berätta om Agenda 2030 och de nationella klimat- och energimålen. Hon kommer även visa hur klimatpåverkan ser ut i bostadsrättsföreningarna samt berätta om HSBs tjänster ur ett hållbarhetsperspektiv. Dessutom premieras årets vinnare av HSB Södertörns energipris: "Årets energibästa brf".

09:30 – Paus/bensträckare.

Fem olika föreläsningspass med HSB Södertörn

09:50 – 11.40

Respektive föreläsningspass är 20 minuter långt:

1) Forskning kring framtidens boende

Hur kommer du att bo om 20 år? Hur kommer dina barn och barnbarn leva sina liv, och hur kommer deras hem en dag att gestalta sig? I nära samarbete mellan människor, forskare och näringsliv skapar HSB framtidens boende i tredje generationens Living Lab. HSB Living Lab är en världsunik arena - och ett levande laboratorium - där vi utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Vi berättar om våra pågående projekt och hur detta kan hjälpa er förening.

2) Så försöker vi motverka ogentligheter hos våra brf:er

Kom och lyssna på hur vi på HSB Södertörn arbetar med att förhindra eventuella oegentligheter i er bostadsrättsförening. Samt hur ni som styrelse kan vara med och bidra till trygghet för era boende och medlemmar.

3) Medlemskapet guidar och stöttar er förening

Med ett Medlemsskap i HSB tryggar er förening inte bara för en god ekonomisk affär utan får dessutom stöd och vägledning i frågor som rör lagstiftning, föreningskunskap och förvaltning. Vilka andra fördelar ger Medlemskapet? Kom och lyssna till vårt seminarium.

4) Så skapar vi biologisk mångfald för våra föreningar

Det finns många olika motiv och drivkrafter varför en fastighetsägare borde investera i en grön anläggning eller yta med hög biologisk mångfald på sin fastighet. Vi på HSB Södertörn har den gemesamma kunskapen kring att ge de bästa förutsättningarna för biologisk mångfald i planerandet av er utemiljö.

5) Behövs professionell fastighetsförvaltning?

Vid detta seminarium får ni lyssna till en HSB Södertörn-förening som berättar om deras arbete tillsammans med HSB Södertörn. Vilken typ av hjälp har de fått under åren och hur har samarbetet fungerat? Vad har föreningen kunnat göra själva och vad har de föredragit att köpa in för tjänster? 

11:45 – 12.00 Återsamling och avslut.

 

PRAKTISK INFORMATION

Kaffe och vatten finns tillgängligt under hela konferensen på våning 2 i anslutning mässytan och övriga konferensytor. Incheckningen sköts av HSB Södertörns personal i receptionsdisken efter sista passet dag ett (fredag).

TID, PLATS OCH KOSTNAD

Datum: Fredag 21 oktober - lördag 22 oktober 2022.

Plats: Quality Hotel Winn i Haninge, Rudsjöterrassen 3, Handen.

Kostnad: Boende och övriga måltider till självkostnadspris.

Helpension och boende i enkelrum kostar 2.500 kronor/person.

Helpension och boende i dubbelrum kostar 2.000 kronor/person.

Deltagande i konferensen inklusive samtliga måltider, men utan övernattning kostar 1.500 kronor/person.

 

Med viss reservation att vissa tider i programmet kan ändras.

HÄR KAN DU ANMÄLA DIG,

Sista anmälningsdatum 4 oktober

Här finns en utskriftsversion

Anmälan till styrelsekonferensen

Vi vill gärna ta del av hur vi ska bli bättre i vårt hållbarhetsarbete tillsammans med er och utbyta erfarenheter med andra BRF:er.