Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Insamling: I kriget mot hungern är hönan vårt vapen

04 juli 2022 Kriget i Ukraina har skapat en global livsmedelskris och hundratals miljoner människor går hungriga. Mitt i denna hungerkris drar Sverige ner på biståndet när det behövs som mest. HSB stöttar We Effects insamling mot hungern och uppmanar alla medlemmar att skänka minst en höna (40 kronor) – vilket kan göra stor skillnad i vardagen för en familj.
Nen Phan med sina höns i Kambodja Nen Phan med sina höns i Kambodja, fotograf Jonas Gratzer.

We Effect vägrar låta någon tallrik stå tom. En höna ger en familj långsiktig tillgång till näringsrik mat och en viktig extra inkomst. Försäljningen av ägg kan exempelvis avgöra om en familj har råd att skicka sina barn till skolan.

Swisha hönor som räddar liv

Varje höna motsvarar 40 kronor. Välkommen att skänka 40 kronor eller mer!

HSBs medlemmar stöttar We Effect:

Visste du att HSB-medlemmar bidrar med två kronor av medlemsavgiften till We Effect varje år, och HSB skänker tusen kronor för varje nybyggd lägenhet? På så sätt är medlemmarna med och gör stor nytta för människor i utvecklingsländer. Under 2021 samlade HSB tillsammans in 2 632 308 kronor till We Effect. 

Det här är We Effect:

We Effect arbetar för en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom, med övertygelsen att människor är starkare tillsammans och att hållbar utveckling förutsätter respekt för mänskliga rättigheter och demokrati. Sedan 1958 har organisationen arbetat i 25 länder i fyra världsdelar, genom att fokusera på landsbygdsutveckling, bostäder, jämställdhet och tillgång till mark och finansiella tjänster. Bakom We Effect står ett sextiotal svenska företag och organisationer, bland andra HSB.