Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB planerar för fler bostäder i Skellefteå, granne med Sara kulturhus

07 mars 2022 HSB planerar att bygga fler moderna bostadsrättslägenheter i centrala Skellefteå, granne med Sara kulturhus och med Torget. HSB brf Polaris rymmer cirka 100 lägenheter med tillgång till både hiss och garage i huset samt till gemensam övernattningslägenhet. Säljstarten planeras preliminärt till kvartal 4, 2022.

Brf Polaris är HSBs andra nyproduktionsprojekt på kort tid i centrala Skellefteå. Intresset för det första, brf Guldläge, har varit mycket stort och projektet sålde slut på endast 3 månader. Merparten av bostäderna, 84 av 87 stycken, gick till HSBs bosparare och medlemmar.

-Med brf Polaris fortsätter vi att utveckla Skellefteå stad, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr. De nya bostadshusen är ritade för att dels erbjuda riktigt bra bostäder, dels för att smälta in väl i stadsbilden.

Projektet omfattar cirka 100 bostadsrätter om 1 - 5 rum och kök. Lägenheterna får ljusa öppna planlösningar, bra förvaring, balkong samt tillgång till hiss och parkeringsgarage. Här byggs även en gemensam övernattningslägenhet för de boende.

På taket installeras solceller som bidrar till både energiförsörjning och till målet att certifiera enligt Miljöbyggnad Silver.

Fakta om HSB brf Polaris
Antal bostäder: cirka 100
Antal rum: 1 - 5 rum och kök
Säljstart: prel. kvartal 4, 2022