Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Seminarium: Så slår minskat bostadsbyggande mot unga vuxna 

30 november 2022 Enligt Boverkets senaste prognos dyker byggandet med 25 procent under 2023. Hur påverkar det möjligheten för unga vuxna att köpa en egen bostad? Välkommen till HSBs lunchseminarium i frågan 20 december.

Unga vuxna har missgynnats särskilt av de senaste årens hårdare kreditrestriktioner. Möjligheten att komma in på bostadsmarknaden för denna grupp är redan begränsad och nu bromsar dessutom bostadsbyggandet in kraftigt. Enligt Boverkets senaste prognos dyker byggandet med 25 procent under 2023, medan andra bedömare tror på ett närmast totalt stopp. Hur påverkar det möjligheten för unga vuxna att köpa en egen bostad? Den frågeställningen ligger till grund för en rapport som Evidens har gjort på uppdrag för HSB. 

HSB Riksförbund bjuder in till ett lunchseminarium då rapportens slutsatser presenteras. I ett efterföljande samtal vrider och vänder vi på frågan och dess lösningar med experter från olika håll. 

Medverkande:
David Josefsson, bostadspolitisk talesperson, Moderaterna
Jennie Nilsson, bostadspolitisk talesperson, Socialdemokraterna
Catharina Elmsäter-Svärd, vd, Byggföretagen
Ted Lindqvist, vd, Evidens
Claudia Wörmann, boendeekonom, SBAB
Johan Nyhus, förbundsordförande, HSB

Tid och plats: 
Tisdagen den 20 december kl 12.00-12.45 i HSB-salen, Fleminggatan 41, Stockholm. En lättare lunch serveras från 11:30.

Anmälan: 
Anmäl dig via denna länk. Det finns möjlighet att se seminariet digitalt i efterhand om du inte har möjlighet att vara på plats. Använd då samma anmälningslänk.