Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norr stöttar snowboardklubben RISK KIDS

25 maj 2022 Åkglädje, gemenskap och en plats för alla att vara med – HSB Norr sponsrar Riksgränsen snowboardklubb, RISK KIDS i Kiruna.

– Tack vare HSB:s sponsring hade vi en fin avslutningskväll där vi firade våren och den långa säsong som vi haft. Vi grillade hamburgare och åkte tillsammans, HSB satt verkligen en guldkant på vår kväll, säger Mona Rosenfors, ordförande och tränare.

Riksgränsen snowboard- och skidklubb, RISK, startade 1991 och har sedan 2015 även haft en barn- och ungdomsverksamhet under namnet RISK KIDS. I dag består klubbens snowboardsektion av 60 aktiva barn som åker tillsammans en gång i veckan.

Klubben har en jämn fördelning mellan pojkar och flickor, med åldrar som sträcker sig från fyra till arton år.

– Hos oss är det viktigt att alla får komma, det spelar ingen roll vem du är eller vad du kan. Till skillnad från många andra sporter kan man åka tillsammans oavsett ålder, det är en fin familje- och kompisaktivitet, säger Mona Rosenfors.

RISK målsättning är att ungdomarna ska finna sammanhållning och glädje i skid- och snowboardåkningen, deras ledord är just ”åkglädje” och ”gemenskap”.

– Det är en slags motvikt mot andra verksamheter som går ut på att prestera, vi gallrar inte ut eller spetsar mot tävling. Vill man tävla har man möjlighet att göra det, men det är inte vårt huvudfokus.

Kiruna har en stark tradition av skid- och snowboardåkning och andra vintersporter. Det, samt en lång vinter med bra möjligheter i Kirunas slalombacke gör att intresset för RISK är stort, menar Mona Rosenfors.

– Många uppskattar parken och åkningen som finns i Luossavaarabacken. Vi visar även att man kan komma från Kiruna och ta sig långt i sporten, om det är det man vill. Just nu har vi två åkare från RISK med i landslagen för snowboard och freeski, 18-årige Ruben Rosenfors och 19-årige Martin Nordqvist.

HSB Norr har en bakgrund av att sponsra föreningar som främjar jämställdhet, social hållbarhet och rörelse bland barn och unga. Sponsringen till RISK KIDS är en av föreningarna som blivit utvalda under 2022.

– RISK KIDS bidrar till en levande och inkluderande vintersport, det vill vi vara med och stötta, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.