Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Trygghetsvandring på T4-området i Hässleholm

03 juni 2022 Under onsdagskvällen genomfördes en trygghetsvandring på T4-området i Hässleholm. HSB Skåne fanns representerade med personal från den bosociala avdelningen.
Trygghetsvandring i Hässleholm Polisen medverkade vid trygghetsvandringen i Hässleholm, vilken genomfördes i T4-området där hyresfastigheten Heideman ligger.

På T4-området, där trygghetsvandringen ägde rum, ligger HSB Skånes hyresfastighet Heideman. Initiativet till vandringen var välkommet och totalt deltog ett trettiotal personer. 

Området har mycket ny lägenhetsbebyggelse, det finns mycket skolor i området och ett nybyggt ungdomshem som drivs av Sis (Statens institutionsstyrelse). Alldeles intill parkourparken finne en ny finn lekplats, byggd av Hässleholms kommun.

Under vandringen framkom det att flera önskade bättre belysning vid Almaån, där det finns ett trevligt promenadstråk. Det konstaterades också att den nya ledbelysningen på parkeringen framför HSB Skånes hyresfastighet Hejdeman har blivit bra.

Under vandringen konstaterades också att det största problemet är trafikförhållandena runt skolorna samt att många kör alldeles för fort på Finjagatan.

Har du som boende åsikter och synpunkter kring förbättringar av tryggheten på T4-området, eller i det område där du bor? Kontakta vår bosociala avdelning så tar vi dialog med såväl kommun som polis.

Mejla Anne Siivola, bosocial chef på HSB Skåne