Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HÅLLBARHETSINSATSER BELÖNAS HOS HSB SÖDERTÖRN – ÅRETS VINNARE 2023 ÄR…

29 november 2023 Vi fortsätter att premiera och inspirera hållbara initiativ inom bostadsrättsföreningar genom utmärkelserna "Årets energibästa brf" och "Årets energiinitiativ". HSB brf Älgen i Nynäshamn belönas i år för sina stora satsningar på solenergi och energieffektivitet. Samtidigt får HSB brf Hamnklippan i Nynäshamn erkännande för en imponerande minskning av köpt fastighetsenergi.
Vinnare i hållbarhet

År 2020 introducerade vi på HSB Södertörn två prestigefyllda energiutnämningar – "Årets energibästa brf" och "Årets energiinitiativ". Energiutnämningarna inrättades för att synliggöra bostadsrättsföreningar som aktivt engagerar sig i energifrågor. Målet är att sprida brf:ernas goda exempel och inspirera andra att följa efter. Minskad energianvändning är inte bara nödvändigt för att uppnå hållbara utsläppsnivåer, det kan också ofta vara en god affär för föreningarna.

Årets Energiinitiativ tilldelas HSB brf Älgen i Nynäshamn

Årets energiinitiativ tilldelas i år HSB brf Älgen i Nynäshamn för deras framstående initiativ och investeringar mot lägre energianvändning och förnyelsebar energi under åren 2022-2023. Föreningen har installerat 334 solpaneler på 635 kvm, isolerat vinden i samband med takrenovering samt justerat värmekurvorna. Denna insats positionerar dem som pionjärer inom hållbarhet och energieffektivitet bland HSB Södertörns kunder. För att stödja deras fortsatta engagemang donerar HSB Södertörn 10 000 kr till den kooperativa biståndsorganisationen We Effect.

Årets Energibästa brf till HSB brf Hamnklippan i Nynäshamn

Utnämningen Årets energibästa brf går till HSB brf Hamnklippan i Nynäshamn för deras imponerande prestation att minska den köpta fastighetsenergin med 14 procent* mellan åren 2021 och 2022. Åtgärder som injustering av frånluftsåtervinning, installation av rumsgivare samt 255 solpaneler har varit nyckeln till deras framgång. Som en del av erkännandet skänker HSB Södertörn 10 000 kr till We Effect och överlämnar även en blomsterurna till föreningen.