Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Brandsäkerhet i fokus på årets sommarkollo för barn

25 april 2023 Inför årets sommarkollo för barn satsar HSB Skåne och Länsförsäkringar Göinge Kristianstad tillsammans på att öka kunskapen för barn i brandsäkerhet och ge utbildning i hur man släcker bränder.

Genom att införa konceptet Brandsuperhjältar kommer barnen på årets sommarkollo i Magnarp att få utbildning i såväl brandsläckning som utrymning och hur bränder kan förhindras. Konceptet Brandsuperhjältar kommer från ett samarbete med ABK, Räddningstjänsten i Kristianstad och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och erfarenhet från konceptet sedan 2017 har visat att antal bränder kan minskas när barn ges kunskap om brandskyddsarbete.