Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Brandsuperhjältar på årets sommarkollo

05 juli 2023 Årets sommarkollo är i full gång och det är dags för den sista gruppen av barn att få, precis som tidigare grupper, utbildning i brandsäkerhet. I år har vi på HSB Skåne tillsammans med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad fått äran att utbilda alla barnen till brandsuperhjältar.
Barn från andra veckan på årets sommarkollo som blivit brandsuperhjältar.

Vi besöker vår kollofastighet i Magnarp för att se på när barnen tar sig an det viktiga uppdraget att bli brandsuperhjältar. Konceptet Brandsuperhjältar kommer från ett samarbete mellan ABK, Räddningstjänsten i Kristianstad och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. De går ut på att utbilda barn i brandsäkerhet. Konceptet har tidigare visat att antalet bränder kan minska genom att ge barnen kunskap kring brandsäkerhet.  

Kolloledarna har samlat alla barnen på husets veranda där kollots föreståndare Linda Jenvén ska genomföra utbildningen. Alla barn sitter med ett informationshäfte framför sig som Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad tagit fram för utbildningstillfället. I häftet finns information kring hur man förebygger en större brand genom att exempelvis testa brandvarnaren regelbundet. Men även hur barnen ska agera vid en eventuell brand. De får information om att röken är farlig, hur en brand utvecklas och hur den släcks. Tillsammans med barnen går Linda igenom häftet och berättar om brandsuperhjältens uppgifter.

- Syftet med utbildningen är att stärka barnens medvetenhet kring brandsäkerhet. Vår förhoppning är att barnen tar med sig informationen hem och pratar vidare med sina föräldrar om hur en brand kan förebyggas, säger Linda Jenvén, kolloföreståndare.

Att hjälpa vuxna att se till att en brand kan undvikas är en brandsuperhjältes viktigaste uppgift. Barnen är nu utbildade och utsedda till brandsuperhjältar! Som bevis får med sig informationsmaterialet, ett diplom och en superhjältetröja.