Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

CER firar 15 år

01 december 2023 Ett globalt och regionalt engagemang firades under torsdagen då CER, Centrum för forskning om ekonomiska relationer, hade sitt 15 års jubileum. Christer Berglund, vd, HSB Södra Norrland var på plats och deltog i panelsamtal om tillväxt och kompetens.

- Om vi inte varit med i CER skulle vi idag inte ha det nätverk som CER erbjuder och som genom åren bidragit till HSB Södra Norrlands på olika sätt. Band annat har vi haft haft flera studenter som gjort examensjobb hos oss och som sedan har fått en anställning hos oss på HSB, säger Christer Berglund och fortsätter

- De uppdragsutbildningar som genomförs utgår från nätverkets behov något som skapar nytta för de företag och organisationer som är en del av CER. Genom att anpassa kortare utbildningar höjer vi den gemensamma kunskapsnivån  i våra organisationer något som gynnar hela Sundsvallsregionen. 

Firandet startade på Mittuniversitetet med en tillbakablick, stipendieutdelning och tankar hur CER ska stärkas upp ännu mer i framtiden. Framåt kvällen fortsatte festligheterna på Stadshuset och ytterligare stipendiater hyllades. 

Om CER

CER är en del av Mittuniversitetet och dess uppgift är att bedriva ”branschnära” forskning, sprida forskningsresultat till akademiker och praktiker, etablera ett nätverk för de branscher som verksamheten avgränsats till samt bidra till regional utveckling. Visionen är att etablera sig som ett ledande nordiskt kunskapscentrum när det gäller forskning och samverkan inom något eller några av de prioriterade områdena.

Här hittar du mer information om CER