Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett drömboende växer fram

11 december 2023 I centrala Skellefteå börjar de eftertraktade flerbostadshusen i HSB brf Guldläge att ta form. Projektet som består av ett punkthus om tolv våningar och ett lamellhus om fem våningar sålde slut på mindre än tre månader och första spadtaget togs i maj 2022. När det i oktober i år var dags för stomvisning i lamellhuset var Hemma i HSB på plats för att träffa de förväntansfulla köparna.

Det var 16 sällskap med totalt 41 personer som anmält sig till stomvisningen i lamellhuset för att få se sina lägenheter för första gången. På plats fanns projektchef, mäklare, entreprenör och personal från HSB Norr för att ta emot de förväntansfulla köparna. I entrén hade man dukat upp fika och där fick köparna med sig en påse med bland annat tumstock och lägenhetsritningar, innan de blev visade till sin lägenhet.

Arvid_Linnea.jpg

Projektchef Linnea Holmgren från HSB och Arvid Marklund, platschef NCC, svarade på frågor som mycket handlade om gemensamhetslokaler, garage och förråd.

S. 2-3 alt Pernilla m familj.jpg
Pernilla Ekman, Erik Lidman och dottern Emma har köpt lägenhet högst upp i lamellhuset.

Pernilla Ekman och hennes man Erik, som bor i HSB brf Landmärket tvärs över gatan, har köpt en lägenhet i lamellhuset. De har bosparat sedan 2018 vilket gav dem tillräckligt med poäng för att kamma hem förstahandsvalet. Nu var de, tillsammans med dottern Emma, på plats för att se sin nya lägenhet.

– Vi ser bygget från vår nuvarande lägenhet och det är så kul att kunna följa framstegen dag för dag, berättar Pernilla.

Vad är det bästa med att flytta till nyproduktion?

– Ingen budgivning, plus att allt är nytt, vilket innebär minimalt med underhåll. Vi vill lägga vår tid på att njuta av livet med alla restauranger och nöjesutbudet som finns. Det känns även tryggt att HSB tänker energimässigt och hållbart med till exempel solceller på taken och sorteringsrum för återvinning.

entre.jpgLinnea visar en bild över hur entrén kommer att se ut när det är klart.

Att köpa nyproduktion innebär också att man har möjlighet att göra egna inredningsval, något som Pernilla och Erik gjort.

– Det var både roligt och svårt men tack vara HSBs inredningsportal blev det lättare. Vi fick även ett personligt möte med HSBs inredningskoordinator som svarade på frågor och vi fick känna och klämma på materialvalen. Det är alltid spännande att köpa en lägenhet på ritning men i och med att HSB har tydliga broschyrer och hemsida som visualiserar för oss köpare så blev det enklare, säger Pernilla.

Pernilla, Erik och Emmas lägenhet ligger högst upp, på våning fyra i lamellhuset. Lägenheten är om 4 rum och kök med två inglasade balkonger, en i norr- och en i söderläge. Den har även två badrum och en bastu.

– Jag är jättenöjd med mitt rum, säger Emma, som valt sovrummet med eget badrum och bastu i anslutning.

Hur tycker ni att processen har fungerat så här långt?

– Det har varit tydlighet under hela processen, från att boka sig för en lägenhet och kontakten med mäklaren till informationsutskick från HSB. När vi haft frågor har vi fått snabb återkoppling från HSB vilket uppskattas. Eftersom världsläget skapar oro på många plan, känns det extra tryggt att vi köper av HSB som har lång erfarenhet och finns med under de första åren i vår nya förening, avslutar Pernilla.