Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bomorrowwebbinarium 15 december om socialt hållbara bostadsområden i den gröna revolutionens spår

28 november 2023 Varmt välkomna till ett kostnadesfritt Bomorrowwebbinarium den 15 december kl 08.00 - 08.45, där vi bland annat kommer att samtala kring hur man kan att matcha förväntningar i fråga om bostäder inför nyetableringar, samt dess möjligheter och utmaningar.

Världens blickar riktas mot Norra Sverige när industrin ska investera 1100 gröna miljarder i klimatomställningen. I Västernorrland och Sundsvallsregionen planeras det för vätgasfabriker i Ånge, flygbränsletillverkningen i Långsele, Liquid Winds satsningar i Örnsköldsvik och Sundsvall samt PTLs anodtillverkning i Torsboda. Det här skapar framtidstro och regionen står inför en historiskt tilllväxtresa.

Men parallellt med det ser vi också att den sociala oron runt om i Sverige ökar. En social oro som många gånger har en direkt koppling till dom miljonprogramsområden som byggdes under 60- och 70-talen. Områden som idag karaktäriseras av ett ensidigt bostadsutbud, där nästan allt är hyresbostäder med en väldigt stor andel tvåor och treor.

När vi nu ska bygga ut samhället i samma takt som vi gjorde på 60- och 70-talen. Hur bör vi då tänka när det gäller planering av nya områden och förtätning av befintliga? Hur skapar vi socialt hållbara bostadsområden i den gröna revolutionens spår?

Upplägg:
Vid webbinariet medverkar Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen, Christer Berglund, vd HSB Södra Norrland och Andreaz Strömgren, Stadsbyggnadsdirektör Sundsvalls kommun. Samtalet leds av opinion- och medlemsutvecklare Bodil Hansson, HSB Södra Norrland.

Tid: 15 december kl 08.00-08.45.
Plats: Webbinariet livesänds via Youtube.
Arrangör: Bomorrow genom CER vid Mittuniversitetet, HSB Södra Norrland och Sundsvalls kommun.
Anmälan: Anmäl dig senast 14 december. Vid anmälan får du också tillgång till länken till webbinariet.
Frågor: Kontakta Lena E Burman, kommunikatör vid CER

Intresserad av att jobba på HSB?

Läs mer på vår karriärsida och bevaka lediga jobb.

Vad är bäst med att jobba på HSB?

Här är fyra representativa svar:

En trygg arbetsplats som ligger bra med i utvecklingen.

Jag gillar att hjälpa de boende – det får mig att må bra.

Att de kollegor jag träffar dagligen är så trevliga och hjälpsamma.

Flexibiliteten där jag kan styra aktivt hur jag ska lägga upp mitt arbete.