Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB bland topp 100 arbetsgivarna i Sverige

16 oktober 2023 HSB rankas högt av unga som befinner sig i början av karriären. De senaste fyra av fem åren har HSB funnits med på Academic Works lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare.
Ung kvinna och man med cyklar står på torg i Malmö

I undersökningen Young Professional Attraction Index, YPAI, får morgondagens arbetskraft berätta var de helst vill jobba. Svaren presenteras som en lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. HSB låg 2022 på plats 60 och 2023 på plats 83.

– Vi är väldigt glada över att HSB återigen rankas högt av unga som är i början av karriären. I snitt byts 25 procent av arbetsgivarna på listan ut varje år, och att HSB varit med fyra av de senaste fem åren, ser vi som ett mycket gott betyg, säger Laurence Howard, HR-chef på HSB Riksförbund.

Academic Works årliga undersökning Young Professional Attraction Index (YPAI) genomförs av Kantar Sifo bland drygt 3 700 studenter och akademiker i början av sina yrkesliv. Undersökningen tar reda vad så kallade "young professionals" värderar högst när de väljer sin framtida arbetsgivare och hos vilka arbetsgivare de helst vill jobba. 

Läs mer om YPAI 2023

Läs mer om att jobba på HSB