Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Julpyntsfest i HSB brf Södra Hamnen: "Vi sätter tonen för julen med värme"

22 december 2023 Julpynt, fika och fest – HSB brf Södra Hamnen i Piteå upprätthåller sin mångåriga jultradition. ”Det är jätteviktigt att vi har den sociala gemenskapen, vi försöker göra så det finns mindre ensamhet hos dem som bor här”, säger Gun Lindkvist, vice ordförande.

Bredvid Kusts entré finns ingången till HSB brf Södra hamnen i Piteå. Lite vet den som aldrig varit där, att bakom dörren, en trappa upp tornar sig en jättelik lokal med loftgångar på båda sidorna. Boendes uteplatser blir till mötesplatser. Någons barnbarn cyklar runt i strumplästen, en annan dukar upp fika och plötsligt kommer fem män bärandes en jättelik julgran.Bild hsb.se (6).png

Det är den mångåriga jultradition som är på väg att äga rum. Samtliga medlemmar är bjudna till gemensam pyntning och julfika, följt av middag och fest.

Vi sätter tonen för julen med värme men bidrar också till känslan av en barndomsjul. Vi pratar barndomsminnen och får uppleva det igen tillsammans, berättar Gun.

Bild hsb.se (1).png

Resterande del av året har de även, bland annat, surströmningsfest och våffeldag.

För oss är det jätteviktigt att vi har den sociala gemenskapen, vi försöker göra så det finns mindre ensamhet hos de som bor här.

Bild hsb.se (3).png

Lika viktigt som de stora evenemangen är den vardagliga kontakten. Det är en ”anda” som föreningen värnar om, menar hon.

Det är allt från fest till snacket i hissen. Vi vill ha en stämning som skapar känslan av att vara mindre ensam, säger hon och berättar om vikten av att värna om den sammanhållningen.

Vi kan vända oss till vem som helst i huset för hjälp, det finns en oerhörd trygghet. Det är extra viktigt nu när många upplever oro i världen, det skingrar det mörka när man får vara tillsammans.

Bild hsb.se (4).png

Hur kan andra bostadsrättföreningar agera för att skapa den inkluderande atmosfären som ni har?

Börja i det lilla och gör det enkelt, en kopp kaffe och en bulle räcker. Få alla att känna att de är lika mycket värda, avslutar Gun.

Bild hsb.se (5).png