Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bekväm och hållbar cykelverkstad på HSB brf Mariehöjd 6

19 oktober 2023 Mobilt, hållbart och enkelt – Bostadsrättföreningen Mariehöjd 6 anlitar en ambulerande cykelverkstad. “Vi vill förenkla vardagen för våra boendemedlemmar”, säger Mari Weidenstolpe, styrelseledamot. 

Tidigare i höst anlitade Mariehöjd 6 i Umeå företaget Hoj-O-Mat för att ge medlemmarna en möjlighet att laga sina cyklar utan att behöva åka någonstans. Hoj-O-Mat är en mobil cykelreparatör som åker ut till sina kunder och reparerar cyklar på plats. 
– Min man och jag brukar byta däck på våra cyklar inför vintern och har anlitat Hoj-O-Mat i flera år just för att det är bekvämt. Nu passade vi på att göra det till en gemensam aktivitet för alla boende, säger Mari som initierat besöket.  

Ett tiotal cyklar samt en skottkärra lämnades in för service, reparation och däckbyte i den temporära cykelverkstaden. 
 – Det känns fint att kunna erbjuda möjligheten att på ett enkelt sätt få sin cykel fixad. 

Brf Mariehöjd 6 hade inflyttning sommaren 2022 och den nya styrelsen började sitt arbete för några veckor sedan. Planen är bland annat att upprätta en verkstad som ska utrustas med verktyg som boende själv kan använda för att laga sin cykel, valla skidor eller reparera andra saker.  
 – Vår tanke med det är att alla inte behöver äga allt utan att det finns möjlighet att låna, vi vill skapa en enklare vardag för våra medlemmar, avslutar Mari.