Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Norr fortsätter samarbetet med IBK Dalen

03 april 2023 HSB Norr fortsätter samarbetet med innebandyklubben IBK Dalen i Umeå 2023. – Alla som vill spela innebandy ska kunna spela i ett lag hos oss, säger Urban Karlsson, klubbdirektör IBK Dalen.
Umeå Flyers Cup anordnas varje år i februari.

IBK Dalen grundades 1990 och är en av Sveriges största innebandyklubbar med sina 900 aktiva spelare och 1 500 medlemmar.

– Föreningen har blivit hela Umeås innebandyklubb, säger Urban och berättar om att de har flera egna cuper där lag från hela Umeå, och Sverige, deltar. Förutom en jämn fördelning mellan könen, är klubben även Västerbottens tredje största idrottsförening för människor med funktionshinder – även kallat parasport.

– Det är jätteviktigt med inkludering, vi finns till för alla. Alla som vill spela innebandy ska kunna spela i ett lag hos oss, berättar Urban och fortsätter:

– Vi jobbar ständigt för att bli ännu bättre på inkludering och mångfald.

HSB NORR OCH IBK Dalen har ett långt och mångårigt samarbete i ryggen. En del av sponsringen år 2022 gick till klubbens Flyers Cup, en cup för paralag som anordnas varje år i februari.

– Det är en av årets absoluta höjdpunkter. Vi ser att den behövs och att den är viktig, säger Urban och berättar om glädjen och engagemanget cupen väcker hos deltagarna. Sponsringen från HSB Norr möjliggjorde bland annat att deltagaravgiften kunde hållas nere och att fler lag kunde delta.

Vad betyder samarbetet med HSB Norr för er?
– Vi är väldigt glada över samarbetet och det har inte minst varit viktigt för Umeå Flyers Cup, säger Urban och avslutar:

– Jag är otroligt stolt över att vi gör så mycket samhällsnytta med vår verksamhet och att vi får samarbeta med likasinnade organisationer.

För HSB Norr är det fortsatta samarbetet självklart. – Vi är glada över att få vara med och bidra till en förening som jobbar för inkludering, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr

"”Vi jobbar ständigt för att bli ännu bättre på inkludering och mångfald” "

"Det är en av årets absoluta höjdpunkter", säger Urban om Umeå Flyers Cup.

"Det är en av årets absoluta höjdpunkter", säger Urban om Umeå Flyers Cup.

IBK Dalen är Västerbottens tredje största paraförening.

IBK Dalen är Västerbottens tredje största paraförening.