Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Skapa en engagerad förening

29 januari 2024 Att vara en del av en bostadsrättsförening innebär mycket mer än bara att bo i en gemensam byggnad. För att skapa en hållbar och engagerad gemenskap krävs delaktighet och förståelse för föreningens funktioner. Vi satte oss ner med Marijana Stancovic, vice ordförande i brf Klövern, för att prata om hennes erfarenheter och hur styrelsearbetet har påverkat både henne personligen och professionellt.

Marijana berättar att hon flyttade till Klövern 2014 och snart efteråt engagerade sig i fritidskommittén genom en granne. Det blev starten på hennes resa in i styrelsearbetet, där hon först blev styrelseledamot 2015 och senare återvände till styrelsen 2021 efter en kort paus.

Styrelsearbetet har gett Marijana möjligheten att utvecklas både personligt och professionellt. Hon betonar hur roligt det är att vara i styrelsen när man verkligen gillar det man gör. Genom olika utbildningar, från grundläggande diplom till specifika kurser inom styrelsearbetet, har Marijana utvecklats och breddat sina kunskaper, vilket även har påverkat hennes arbetsliv och ledande roll på jobbet.

Ett område där Marijana har fått betydande erfarenhet är stambyten, byggprojektledning, ekonomi och budgetering. Hennes insikter och kunskaper har gjort henne till en tillgång för föreningen och dess medlemmar.

När det kommer till att engagera sig i utbildningar ser Marijana till att skapa en inkluderande miljö där alla i styrelsen har möjlighet att delta. Hon ser till att utbildningarna är relevanta och delar aktivt information om dem genom föreningens kanaler.

En viktig aspekt är att sprida kunskap och engagera även grannarna, de som inte sitter i styrelsen, i utbildningarna. Marijana understryker vikten av att förstå gemensamma ansvar och regler, skapa medvetenhet om fördelarna och kommunicera klart och tydligt för att locka grannarna till utbildningarna.

För att upprätthålla en positiv stämning och undvika överbelastning inom styrelsen har Marijana och hennes kollegor implementerat strategier som öppen kommunikation och flexibilitet. Genom olika arbetsgrupper underlättas möjligheten att byta och avlasta varandra vid behov.

Kompetensutveckling och ledarskap inom styrelsen är centrala element för att skapa en effektiv och hållbar arbetsmiljö. Marijana delar erfarenheter och tipsar om relevanta utbildningar för att stödja varandras utveckling och uppmuntrar till en öppen dialog om behov och önskemål.

Slutligen framhåller Marijana vikten av att hålla varandra informerade om möjligheter till kompetensutveckling och att skapa en atmosfär där varje individ känner sig uppmuntrad och stöttad i sin personliga och professionella utveckling.

För alla medlemmar i en BRF som önskar fördjupa sina kunskaper och engagera sig i föreningens framtid är Marijanas berättelse och erfarenheter en inspirerande resa. Brf Klövern visar att en engagerad och utbildad styrelse skapar en starkare och mer hållbar gemenskap för alla.

Så om du är medlem i en brf och känner att du vill bidra mer, utveckla dina kunskaper och vara en del av en positiv förändring, tveka inte att anmäla dig och era föreningars till utbildningar. Det är en investering i både din personliga och föreningens framtid.

Läs om alla kommande utbildningar här!