Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Akvarellen, mer än bara ett boende

29 januari 2024 Akvarellen i Tullinge är inte bara en bostadsrättsförening, det är en levande gemenskap där engagemanget frodas. Men vad är hemligheten bakom deras framgång när det kommer till att få de boende att engagera sig och ta del i föreningens olika aktiviteter och initiativ? Vi har frågat Leif Wallin, ordförande, om några av de faktorer som har gjort Akvarellen till en så trivsam och engagerad bostadsrättsförening.

Vid rodret för Akvarellen i Tullinges framgångsrika resa står Leif Wallin, en ordförande med en passion för föreningens välmående. Med en imponerande bakgrund som inkluderar 24 år inom räddningstjänsten och 20 år på Lida har Leif en gedigen erfarenhet av att hantera komplexa och ansvarsfulla situationer. Hans hängivenhet och engagemang har varit en stark drivkraft för att uppmuntra andra att engagera sig och ta del i föreningens olika aktiviteter och initiativ.

Starkt ledarskap och engagemang

En del av Akvarellens framgång är det starka ledarskapet och engagemanget inom föreningen. Styrelsen tar sitt uppdrag på största allvar och är en drivkraft för att uppmuntra medlemmar att engagera sig. Fritidskommitén (6 pers) och trädgårdsgruppen (4 pers) spelar en central roll, och deras ansvar för utemiljön och städdagar bidrar till den levande gemenskapen. Även valberedningen (3 pers) förtjänar erkännande för sitt viktiga arbete med att ta fram nya kandidater och välkomna nya medlemmar.

Öppen kommunikation och delaktighet

En av de viktigaste aspekterna för medlemmars engagemang är öppen och transparent kommunikation. Akvarellen har implementerat omfattande kommunikationsstrategier och skickar ut ett styrelsenytt till alla medlemmarna efter varje möte. Den tydliga kommunikationen skapar en känsla av delaktighet och ansvar.

Hållbarhet och miljövänlighet

Akvarellen tar även steg mot hållbarhet och miljövänlighet. Genom att uppgradera belysning till LED-lampor, förbättra ventilationen med moderna fläktar och implementera värmeåtervinning i tvättstugorna, visar föreningen sitt åtagande för en grönare framtid. Satsningar på elbilsladdningsstationer och energieffektivisering i hissar och belysning illustrerar Akvarellens insatser för att minska sin miljöpåverkan.

Innovativ användning av spillvatten

Förutom sitt arbete med förvaltning och miljövänlighet har Akvarellen utforskat möjligheter att dra nytta av spillvatten genom att implementera en teknik från EcoClime, en samarbetspartner till HSB Södertörn. Genom att leda bort och använda detta spillvatten kan de generera värme, vilket inte bara sparar energi utan också skyddar deras fastigheter från vatteninträngning. Det har verkligen visat sig vara en effektiv och miljövänlig lösning.

Aktiviteter och gemensamma evenemang

Förutom sitt engagemang för förvaltning och miljövänlighet arrangerar Akvarellen en rad olika aktiviteter och gemenskapsevenemang. Soppluncher, korvgrillningar, kryssningar, spelkvällar och musikevenemang skapar en trivsam atmosfär som uppmuntrar medlemmarna att vara aktiva och delta i gemenskapen.

Bilder från några av Akvarellens gemensamma utrymmen. Pingisrum, Gym och Pool.

Trygghet och samhörighet

Slutligen har Akvarellen lyckats skapa en atmosfär av trygghet och samhörighet. Medlemmarna känner sig välkomna och respekterade, vilket skapar en plats där boende trivs och känner sig motiverade att vara aktiva i föreningens arbete. Känslan av trygghet och samhörighet är avgörande för att främja engagemang och skapa en positiv miljö för alla boende.

Sammanfattning

Akvarellen i Tullinge är ett inspirerande exempel på hur en engagerad och trivsam bostadsrättsförening kan skapas. Med starkt ledarskap, öppen kommunikation, hållbarhetsarbete, gemenskapsevenemang och en trygg atmosfär har de lyckats skapa en plats där alla trivs och känner sig hemma. Denna framgångsrika modell är inte bara relevant för bostadsrättsföreningar utan kan inspirera alla gemenskaper oavsett boendeform.

Tack Leif för din tid och delade insikter!