Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets granne 2023 – Marcus Forsvall

12 januari 2024 Årets Granne 2023 heter Marcus Forsvall, en vardagshjälte som sprider glädje genom små och stora gärningar.

Marcus bor tillsammans med sin familj i HSB brf Hiske Backe 1 i Umeå. Till vardags jobbar han som insatsledare på brandförsvaret, vilket återspeglar hans engagemang för sin omgivning. I HSB Norrs tävling ”Årets Granne 2023” blev han nominerad av grannen William Jansson som själv fått hjälp av Marcus flera gånger.

- Det är guld värt att ha en granne som Marcus, han är ofta den som hjälper till när det kört fast sig i vardagen, säger William.

Nomineringen löd:
Min granne är den mest omtänksamma som finns. Utöver att han till yrket är en hjälte och jobbar inom räddningstjänsten så är han en underbar granne som alltid är glad och hjälpsam. Öppna dörrar, knuffa bilar som fastnat i snön och bära matkassar åt dem som behöver hjälp är bara några av de goda gärningar han gör. En mer omtänksam människa, granne och vän är svårt att hitta. Därav nominerar jag Marcus till Årets Granne 2023.

När nyheten om att Marcus vunnit utmärkelsen nådde honom blev han både överraskad och glad.

- Jag blev väldigt chockad men det känns hedrande att ha blivit utsedd till Årets Granne 2023, säger Marcus.

Han berättar att de boende i föreningen har en stark samhörighet som ställer upp för varandra för att underlätta vardagen.

- I tuffare tider som vi befinner oss i just nu är det extra viktigt att man engagerar sig och bidrar med det man kan, och det tycker jag att vi är bra på.

Marcus tillsammans med sonen Helmer och grannen William

Läs mer om tävlingen ”Årets Granne”.