Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg-projekt nominerat till Kasper Salin-priset

23 september 2016 HSB Göteborgs projekt Studio 1 i Örgryte är ett av fyra projekt som nominerats till årets Kasper Salin-pris. – Det är en stor ära att vara en av de utvalda, säger Lena Josgård, chef Mark och projektutveckling på HSB Göteborg.

Projektet Studio1, Örgryte Torp i Göteborg är en av fyra kandidater till det prestigefyllda Kasper Salin-priset som årligen delas ut av Sveriges Arkitekter.
Juryns motivering till nomineringen lyder: "Med avstamp i en traditionell bostadsform uppnår projektet arkitektonisk höjd och skapar sina kvaliteter i inre och yttre rum utan att störa den enkla stadsplanens idé med lamellhus i sluttande terräng."

Efterlängtat projekt

Projektet är efterlängtat av HSBs bosparare och förväntningarna har varit höga, berättar Lena Josgård, chef Mark och projektutveckling på HSB Göteborg.

– Det är en stor ära att vara en av de utvalda till Kasper Salin-priset. Och extra roligt för alla de bosparande medlemmar som köpt lägenhet i Studio 1.

– Vi valde arkitekt med stor omsorg och Johannes Norlander arkitektur gick segrande ur. Vi bad om ett projekt utöver det vanliga, ett hus som skulle andas dåtidens våning i modern tappning. Och vi fick mer än vi någonsin kunnat drömma om. Studio 1 är en diamant i HSBs skattkista, säger Lena Josgård.

Vinnaren koras i november

Sveriges Arkitekter delar sedan 1962 ut Kasper Salin-priset till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet. Årets vinnare koras 29 november på Arkitekturgalan i Stockholm.

Övriga nominerade till Kasper Salin-priset 2016 är Nötkärnan vårdcentral i Bergsjön, Bro galopp i Önsta och Råå förskola utanför Helsingborg.