Trivselregler

Vår förenings skyldigheter och regler är enkla och tydliga.

Visa hänsyn
Vi har alla olika dygnsrytm, en del jobbar skift, en del är morgonpigga och en del är mer känsliga än andra. Vår boendeform innebär att vi behöver respektera våra grannars liv och behov, samtidigt som vi måste visa hänsyn. Vilken tidpunkt på dagen det än är, så skall alltid hänsyn tas till grannarna. Hur bra din musik än låter i hög volym i din lägenhet, så förvandlas den kanske till störning hos din granne.

  • Natt till vardag 22.00-07.00 ska inget störande buller förekomma
  •  Natt till lördag och söndag gäller 23.00-09.00. Självklart kan man ha fest ibland, men tänk då på att informera dina grannar. Vid enstaka fester får hög musik inte spelas längre än till kl 01.00. Informera i så fall grannarna i förväg, så att ingen onödig irritation uppstår.
  •  När du planerar en fest, en ombyggnation eller något annat som påverkar dina grannar, ska du se till att informera alla i god tid innan. En bra sak är att lägga en lapp i brevlådan hos dina grannar och informera om detta, gärna med ditt telefonnummer. Vanligtvis ökas acceptansen markant om man blivit informerad!

Är du den som blivit störd, så prata först med din granne. Fungerar inte det så kan du kontakta styrelsen i din bostadsrättsförening. Då är det viktigt att du skriver ner tid och datum för störningen, och även hur du blev störd. En enstaka fest behöver inte tas upp med styrelsen, men om du känner att du blir störd vid upprepade tillfällen kan en kontakt med din styrelse vara ett sätt att reda ut problemet. Mer information finns i våra stadgar, §§ 38 och 44.

Utomhus
Ta hänsyn till grannarna, utomhus gäller samma regler beträffande hänsyn och respekt för grannarna som i din lägenhet.

Det finns inget generellt förbud mot rökning utomhus eller i närheten av bostäder, men alla uppskattar inte rök så visa hänsyn.

                                                     Trivselreglerna antagna av styrelsen 2020-05-27