Brf Billegården information november 2016

08 november 2016

Ombyggnad i hus 15

Vi har fått bygglov för ombyggnad i hus 15 och nu startar arbetet med projekt planering utav ombyggnaden. Arbetet startar i årsskiftet och beräknas pågå i 6 månader.

Trapphusen

Slipning utav trapphusen pågår för fullt! När vi är färdiga med slipningen vill vi även fräscha upp genom att måla trapphusen. Diskussion med utföraren pågår och mer information kommer snarast vi vet när arbetet påbörjas.

Hissar

Vi startar modernisering utav våra hissar. För att hålla nere kostnaden kommer vi börja med två hissar varefter vi kommer utvärdera resultatet innan vi fortsätter med flera.

 Soprummen och containern

Genom att följa instruktioner bidrar vi alla till trevligare utrymme i området samt att vi håller nere onödiga kostnader. Därför vill vi be er att vara noga vad som slängs i de olika kärlen. Också matavfall – soppåsarna skall fyllas endast till sträcket och sedan vikas ihop. Att ha containern på området är extra förmån för de boende på området. Vi har fritt tillgång till att slänga småsopor istället för att behöva åka till sopstationen. MEN var noga med att el- samt miljöfarligt avfall får absolut inte slängas i containern.

 Brandvarnare och jordfelsbrytare

Vi närmar oss storhelger och firande i husen! Med det kommer även levande ljus i hushållen. Tänk på att ha installerade brandvarnare i huset som bör kollas med jämna mellanrum. Också jordfelsbrytare bör kollas ca en gång i halvåret.

Rekommendationer från brandskyddsföreningen:

  • Du bör ha en brandvarnare på varje våningsplan i din bostad
  • Brandvarnare bör placeras i eller intill sovrum samt nära köket
  • Brandvarnarens övervakningsområde bör inte överstiga 60 m2. Dessutom bör avståndet mellan två         brandvarnare inte vara större än 12 meter

 

JULFIRANDE!

Även i år vill vi i föreningen samlas för julglögg och lite musik! Därför vill vi hälsa er hjärtligt välkomna till föreningens samlingslokal söndagen den 18:e december kl. 15.00.

 Mera JULFIRANDE! Hyresfritt i januari månad

Styrelsen har beslutat om en hyresfri månad i januari 2017 för hela föreningen! Efter genomgång utav vår ekonomi har vi kunnat konstatera att vår bostadsförening har god ekonomi vilket så klart skall ges tillbaka till alla boende i området J Men vi vill också påpeka här hur viktigt det är att alla följer de regler som vi har här i området. Om vi alla sköter oss kommer vi  kunna komma ifatt med både renoveringar och att sänka allas våra kostnader.

 Mvh,

 

Styrelsen