Byte av Bredbandsleverantör

04 november 2022 Hej alla boende! Vi i styrelsen har beslutat att avsluta vårat avtal med Telenor från och med 2024-01-15. Ett nytt avtal är skrivet med Bahnhof.

Vi har tagit detta beslut eftersom vi får snabbare internet för en betydligt lägre kostnad.

För er boende så påverkar bytet väldigt lite förutsätt att ni endast har har leverans av internet. Om ni idag har leverans av IPTV kommer det automatiskt sägas upp av Telenor från och med ovan datum. Har ni idag IPTV istället för TV via antennuttaget så behöver ni teckna nytt abonnemang med Bahnhof. En ny router kommer lämnas till alla boenden som även denna är betydligt bättre än den som kommer från Telenor.

Om ni har några frågor så besvarar vi dom med glädje på brfbotkyrka@yahoo.se, märk mejlet med “Internetleverantör byte 2024”

Med vänliga hälsningar, 
Styrelsen

Några korta frågor och svar:
Vad behöver jag göra nu?
Ingenting! Vi återkommer med mer information när det börjar närma sig! Vi vill bara informera i god tid att förändringen kommer ske.  
Vilken hastighets skillnad kommer det bli?
Från dagens 250/100 Mbit/sek kommer istället hastigheten bli 1000/1000 Mbit/sek allt inkluderat i avgiften.
Vilken router kommer ingå och hur gör jag för att utnyttja den nya anslutningen?
En svenskutvecklad router med stöd för den senaste WiFi tekniken ingår. Dessa kommer leveras i god tid innan bytet. Har du några problem med installation vänligen kontakta Bahnhof Support. Bytet kommer vara väldigt enkelt, men eventuell trådlös utrustning kommer behöva anslutas till den nya routern.
Jag har fast telefoni via min router? (IP-Telefoni)
Denna kommer att avslutas samtidigt som datumet ovan, för att flytta nummer så kommer vi återkomma med hur detta går till närmare flytten. Fast telefoni ingår även i detta abonnemang.
Kommer alla mina tjänster och apparater fortsätta fungera?
Bahnhof använder något som kallas CG-NAT, detta kan medföra problem med onlinespel och vissa “smarta” produkter som du vill styra när du inte är hemma med t.ex. er telefon. Om ni upplever några problem med ovan, kontakta Bahnhof support så får ni kostnadsfritt en “riktigt” extern IP-adress. En normal användare som kollar på Netflix och/eller surfar behöver inte göra något.
Ingår något mer än router och internet?
Jajamän! Följande ingår:

  • 1 webbsida (3 GB utrymme)
  • 6 e-post-konton (Vi rekommenderar inte att man använder deras e-posttjänst eftersom detta kan försvinna om vi byter leverantör i framtiden eller man flyttar)
  • 1 domännamn .st
  • 1 fast telefoni
  • 1st Lex Integrity VPN tjänst
  • Fullt IPv6 stöd.

Kan jag behålla mina tjänster från Telenor?
Nej, eftersom vi innehar gruppavtal för alla våra boenden så kommer Bahnhof få ensamrätt på leverans av Internet och IPTV i våran förening. Några andra tjänster som mobilt-bredband och mobiltelefoni påverkas såklart inte. TV via antennuttaget påverkas inte av detta.
Varför gör ni detta?
Förutom att vi får snabbare internet sänker det även våra kostnader med ca. 100 000 kr per år, något som är välbehövligt nu med ökande kostnader för föreningen.
Jag har en mejl-address som slutar på "@bredband.net" kan jag behålla den?
Tyvärr kommer inte detta vara möjligt då tjänsten ägs av Telenor. Vi rekomenderar att redan nu börja flytta eran mejladdress till en annan leverantör. Exempel på kostnadsfria leverantörer är Gmail, Outlook och Yahoo. Det är också möjligt att få en mailaddress från Bahnhof, men vi rekommenderar inte detta då det igen kan bli problem om vi byter leverantör i framtiden.

 


Till nyhetslistan