Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vi har hyresrätter i Huddinge, Botkyrka, Tullinge, Tumba, Nynäshamn och på Gotland

HSB är en erfaren hyresvärd med över 400 hyresrätter i Södertörn, som är fördelade i kommunerna Huddinge, Botkyrka, Tullinge, Nynäshamn och på Gotland. Vi låter vår vinst gå tillbaka till boendet och ger dig som medlem möjlighet att påverka vår verksamhet. Det betyder att vi investerar i dig och det hus där du bor.

Några fördelar med medlemskap hos HSB

Förtur till våra hyresrätter 

Förtur till nyproducerade lägenheter

Möjlighet till bospar med ISK

 

Så här söker du en av HSB Södertörns hyresrätter

  • Du måste vara medlem i HSB Södertörn. 
  • Börja bospara för att öka dina chanser att bli tilldelad en av våra hyresrätter.
  • I samband med att ett nytt objekt läggs ut på hemsidan kommer också information om hur du anmäler intresse för objektet.

Fördelning av hyresrätter

HSB Södertörn fördelar de hyresrätter som ligger ute till den sökande med flest bosparpoäng.

Så här bosparar du

För att bospara i HSB måste du vara med i någon av landets HSB-föreningar. Du väljer själv hur mycket du vill spara i månaden och får 1 poäng per hundralapp, max 60 poäng per år. Läs mer om bosparande här!

HSB-medlem i annan förening

Om du är medlem i en HSB-förening men vill flytta till en hyresrätt som ligger inom HSB Södertörns gränser ska du vid tilldelningen av hyresrätten flytta över medlemskapet till HSB Södertörn. Kontakta din HSB-förening så hjälper de till med överföringen. Du måste vid förmedlningstillfället ha fyllt 18 år.

Vad krävs för att få en av våra hyresrätter?

För att kunna flytta in i en av våra hyresrätter måste du uppfylla följande krav:

  • Du måste ha en inkomst som motsvarar minst tre gånger hyran.

    Som inkomst räknas:

- Inkomst från arbete

- Studiemedel från CSN

- Pension

  • Ersättning från A-kassa/försäkringskassa (som grundar sig på inkomst av anställning) Socialbidrag eller motsvarande försörjningsstöd godkänns inte som inkomst.
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Du som söker får inte ha någon annan bostad. Om sådan finns ska detta boende avslutas. Detta ska kunna styrkas innan kontraktsskrivning och vara klart innan inflytt.
  • Om du blir aktuell för en av våra hyresrätter måste du vara beredd att styrka din inkomst med ett arbetsgivarintyg med inkomstuppgifter. En kreditupplysning tas även på den sökande.

Här hittar du information om våra hyresrätter och annat som kan vara bra att tänka på inför inflytt eller avflytt. Du kan även läsa om hur du går tillväga för att söka en av våra hyresrätter hos oss eller ta del av information som rör dig som redan bor hos oss.

Hitta lediga hyreslägenheter i Huddinge, Botkyrka, Tullinge, Nynäshamn och på Gotland här

Bli medlem

Som medlem kan du bospara i HSB och få förtur till din nya bostad. Du får också tillgång till juridisk rådgivning, vår uppskattade medlemstidning och mycket mer. Välkommen!

Sök bostad nära dig

Här kan du söka bland alla våra hyresbostäder i HSB

Börja bospara

Som bosparare i HSB har du dubbla förturer: till nyproducerade bostadsrätter och hyreslägenheter.