Gott nytt år

28 december 2020 2020 var inget vanligt år, men nu är det över. Gott nytt år.
gott nytt år

Att ha en stämma utomhus tillhör då inte vanligheterna. Till exempel så ska de hållas inom fyra väggar för att obehöriga inte ska kunna höra viktiga beslut vi tar. Men i år var inget vanligt år och med tillfälliga förändringar i bestämmelserna kunde vi hålla stämman utomhus.

I år har det hänt rätt mycket saker i vår förening. T.ex så införde vi i mars en så kallad kollektiv bostadsrättsförsäkring. Dvs den "extra" försäkring man ska ha när man bor i en bostadsrätt. Hemförsäkring ska man alltid ha oavsett hur man bor. 

Vi i styrelsen fick ha våra möten sparsamt och försiktigt. HSB deltog nästan alltid på distans och kommer fortsätta med det ett par månader. Det har varit påfrestande för oss alla och vi hoppas ni alla klarat av denna prövning så bra som möjligt. 

Vi uttökade också tillgängligheten till grovsoprummen. Det är sedan april öppet både söndag och måndagar. Exakta tiderna finns anslaget utanför varje grovsoprum. 

Vi hade en brandincident i gästlägenheten och fick stänga den under en period. På förekommen anledning vill vi också påminna om att vi måste städa efter oss. Vi har tyvärr fått debitera föregående boende för städning när det varit dåligt städat och det vill både du och styrelsen undvika.

Styrelsen har också aktivt flyttat all lås och nyckelhantering från HSB till Lås & Maskin. Så vad det än gäller så är det Lås & Maskin som är din första kontakt. Vi har stort fokus på säkerhet och vi vill absolut inte ha spring i våra lokaler. Läs gärna mer om hur vi ser på lås och taggar här på hemsidan.

Vi har fortsatt med arbetet att sänka kostnaderna och har därmed själva slutit avtal gällande skottning tillsammans med ett par andra föreningar istället för med HSB.

Vi har installerat LED lampor på fasaden och gjort ett större jobb gällande belysning i trapphusen. Vi har också försökt fått alla vattenlarm installerade men det blev ju inte riktigt bra. Många blev felinstallerade och började pipa på grund av kondens mitt i sommaren. Detta är inte helt åtgärdat än på grund av pandemin. 

Pandemin har onekligen ställt till det mycket för oss. Alla utflykter och andra saker vi brukar göra har helt enkelt fått ställas in. Även mer viktiga saker som att slutföra OVK och fönsterbesiktningar. 

2021 bjuder på nya utmaningar. Rykten om stambyte dementeras starkt. Det är en oerhörd kostnad och om det blir stambyte så kommer våra avgifter att höjas markant. Vi har dock problem med vattenskador. När vi får en vattenskada blir det dyrt både för föreningen och den boende. Både på grund av att folk missköter sina badrum och på grund av åldrande ledningar. Detta är ett jobb som vi redan nu gör och kommer att fortsätta med under 2021. Att utröna och påbörja en process hur vi löser detta. Viktigt att du kommer ihåg att föreningen INTE betalar din vattenskada utan det är DU som måste betala. Stadgarna säger dock att föreningen betalar torkning och lagning fram till ytskikt. Vilket du betalar själv. Så se till att du håller ditt badrum i bra skick. Det vi har sagt är att inte göra en mycket kostsam renovering med t.ex kakel och golvvärme förrän vi vet mer om vattenskadorna.

Föreningen har generellt god ekonomi och vi ser fram emot ett nytt spännande år. Vi ser gärna att du engagerar dig mer. Det är ju din investering styrelsen är till för. Undrar du varför avgifterna höjs? Tycker du att saker borde göras? Byggas? Välkommen att delta i styrelsearbetet. 

Vi är 3 stycken som är på tur att avgå och vi kommer inte att stanna för alltid. Gå med och lär dig av oss nuvarande så föreningen en vacker dag inte står utan styrelse. 

Gott nytt år