Snö, dörröppnare & brandsyn

11 november 2016 Snön har kommit, hur fungerar snöskottningen? Brandfarligt material i våra utrymmen och automatiska dörröppnare som inte får vara öppna.

 

Som bekant har automatiska dörröppnare installerats i våra portar. På grund av gamla tvättstugedörrar har dessa ännu ej blivit färdiga men en lösning är på gång. Tänk på att INTE ställa upp dörrarna då motorn tar skada och vi boende får stå för kostnaden. Om ni måste ställa upp dörren vid t.ex flytt så stäng av dörröppnarna på vredet ovanför. Glöm inte att sätta på det igen sen. 

 

Vår förening har ett avtal med HSB gällande snöröjning på vardagar. Om det snöar kraftigt på en helg gör styrelsen en bedömning om vi ska köpa in extra skottning. Snöskottning är oerhört kostsamt som alla vet så det är en fin balansgång. 

Slutligen vill vi i styrelsen uppmärksamma alla på att det är absolut förbjudet enligt bostadslagen att förvara t.ex motorfordon inomhus. Vi har under våra kontroller upptäckt en hel del som faktiskt kan leda till kännbara konsekvenser för lägenhetsinnehavaren. Vänligen förvara inte propan, bensin eller andra brandfarliga vätskor i garage, förråd eller i andra gemensamma utrymmen.