Stämman 2020 är avklarad

02 juli 2020 I coronatider så hölls stämman utomhus, utanför föreningslokalen. Det gick riktigt bra efter lite problem med ljudet och det blev konstruktiva diskussioner. Det mest positiva är att föreningen nu har 3 nya styrelsemedlemmar.

Det var främst tre saker som dök upp på stämman, förutom att klara av protokollet. Arvode till styrelsen, kollektiva bostadstillägget och uthyrningslägenheten.

Vår förening har historiskt haft det svårt att få ihop en fungerande styrelse. Det i samband med gigantiska projekt som fönsterbyte, dörrbyte, renoveringar och en avtalsflora ingen hade koll på gjorde att HSB representant på en tidigare stämma föreslog en höjning av arvodet vilket accepterades av stämman. Nu när de större projekten är avklarade föreslog styrelsen(!) en sänkning av arvodet vilket årets stämma accepterade. Samtidigt har vi fått 3 nya medlemmar att engagera sig i vår investering vilket är mycket glädjande.

Det kollektiva bostadstillägget har anslagits många gånger och all info du behöver finns på denna hemsida. Men det är uppenbart att alla medlemmar inte förstått allt än. Om du har fler frågor ring oss på vår styrelsetelefon eller lämna ett meddelande här på hemsidan.

Uthyrningslägenheten måste hanteras. Idag hyr vi ut en "bostadsrätt" vilket inte är tillåtet. Så vi har två val vilket egentligen skulle bestämmas på stämman. Sälja eller omvandla till hyresrätt. Istället så valde stämman att senarelägga frågan efter en enkätundersökning. Därför kommer styrelsen att sammanställa kostnader och annan matnyttig information och dela ut i era brevlådor. Vi har ej en tid för detta men troligtvis under hösten.

Slutligen så måste vi säga att det är så roligt att så många kunde dyka upp på stämman, vi har äntligen en ny valberedning om än liten. Det bör vara två stycken så om du vill hjälpa till så hör av dig.