Nyinflyttad

Hej och välkommen till bostadsrättsförening Åbylund! Här kan du ta del av samlad information om vad du behöver tänka på som nyinflyttad!

Innan inflytt

Nedan följer några punkter som är bra att tänka på innan du flyttar hit.

  • Om ni är i behov av parkeringsplats direkt efter inflytt - kontakta styrelsen@abylund.nu några dagar innan inflyttning så kommer vi att dela ut parkeringstillstånd i er brevlåda. Ange hur många parkeringstillstånd ni ska ha (max 2st). Med dessa P-tillstånd i vindrutan så kan ni parkera på valfri besöksparkering i området mot att ni betalar boendeavgift i parkeringsautomaten. Se mer information på Parkering (hsb.se).

 

Vid / efter inflytt

Nedan följer några punkter som är bra att tänka på i anslutning till att du flyttar hit.

  • Se till att ni ställer er så snart som möjligt i kö för parkeringsplats via "Mina sidor" på Mitt HSB (under "Min bostad" > "Mina köer".
  • I anslutning till inflytten så ska ni ha fått ett papper taggkvittens. Taggkvittensen måste läsas igenom, signeras och lämnas in i styrelsens brevlåda på Vårgård (Kvartärvägen 137) inom en månad från tillträdesdagen, annars kommer passertaggarna att spärras och ni kommer inte att kunna komma in i tvättstugan eller soprummen, samt heller inte boka tvättstuga, Vårgård eller Bastu.
  • Ni ska även ha fått ett nyttjanderättsavtal (2st kopior). Om ni önskar nyttja markytan i anslutning till er bostadsrätt (t.ex. för planteringar, altan, staket, studsmatta etc.) så måste nyttjanderättsavtalet läsas igenom, fyllas i på framsidan, signeras och lämnas in i styrelsens brevlåda på Vårgård (Kvartärvägen 137) så snart som möjligt. Om ni inte önskar nyttja denna markyta så ska ni meddela detta också via brev (till ovan adress) eller till styrelsen@abylund.nu.
  • Kontrollera att ni fått minst 2st passertaggar (för tvättstuga och soprum) samt 1st bomnyckel av den tidigare ägaren.
  • Läs igenom föreningens sida kring Frågor och svar som går igenom lite riktlinjer samt ger svar på de vanligaste frågorna.

 

Allmänt

Nedan följer några punkter som är bra att ta del av - men som kanske inte nödvändigtvis behöver ske när du är som mest stressad med att flytta.

  • Se till att ni bekantar er med föreningens hemsida. Här finns en del matnyttigt att ta del av.
  • Se till att ni tar del av föreningens infobrev som skickas ut ca 10-12 gånger per år. Infobreven hittar ni på hemsidan samt i bokningssystemet (på bokningstavlorna i tvättstugorna/bastun, på webbsidan samt i mobilappen).
  •  Vi kan även tipsa er om att gå med i Facebook-gruppen HSB Brf Åbylund - Västerhaninge. Detta är ingen grupp som drivs av styrelsen, och det är ingen officiell informationskanal, men här har du möjlighet att kommunicera med dina grannar och lära känna andra. Styrelsen brukar ibland även använda denna kanal som ett extra sätt för att nå ut med information till de boende.