Kallelse ordinarie föreningsstämma för HSB Brf Bofinken i Solna

12 april 2021 Med anledning av rådande pandemi, restriktioner och ur ett säkerhetsperspektiv, kommer årets föreningsstämma hållas genom poströsning. Kallelsen i sin helhet finns att ladda ner längst ner på sidan, Årsredovisningen får ni i brevlådan denna vecka.

Sista dag att avlämna poströst: Onsdagen den 5 maj 2021
Plats för avlämning: Föreningens brevlåda på Wv 8 ök.

Föreningsstämman kommer att genomföras torsdagen den 6 maj 2021 genom poströstning. Vid detta tillfälle kommer medlemmarnas poströster att räknas och stämman kommer att protokollföras. Föreningens medlemmar kommer inte att få möjlighet att närvara i stämmolokalen.

Styrelsen i HSB Bostadsrättsförening Bofinken i Solna har vid sitt styrelsemöte den 29 mars, beslutat att ordinarie föreningsstämma den 6 maj 2021 ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Det är ytterst angeläget att föreningsstämmor i det rådande läget genomförs på ett sådant sätt att risken för smittspridning av coronaviruset minimeras. För att minska smittspridningen har en tillfällig lag införts som medger att styrelsen kan besluta att en föreningsstämma ska genomföras med enbart poströstning.

INFORMATION INFÖR POSTRÖSTNING

Styrelsen har utifrån dagordningen till den föreningsstämman upprättat ett underlag för poströstning. Formuläret kommer tillsammans med en kopia på denna kallelse att läggas i brevlådan till samtliga lägenheter i föreningen. Formuläret kommer även att publiceras för egen utskrift på föreningens hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/bofinken/. Vänligen kontakta styrelsen skyndsamt om du har behov av att få formuläret till dig på annat sätt.

Medlemmar som avgivit poströst kommer att föras in i röstlängden och ses som deltagande vid föreningsstämman.

Om du har frågor om poströstningsmaterialet, vänligen kontakta föreningens styrelse på brfbofinkensolna@gmail.com

STYRELSENS UPPLYSNINGSPLIKT

När det gäller styrelsens upplysningsplikt kan medlem lämna begäran om upplysning skriftligt till föreningen senast den 26 april 2021. Begäran skickas till styrelsen per brev till Brf Bofinken, Wiboms väg 8 ök, 171 60 Solna eller mail till brfbofinkensolna@gmail.com

Skriftligt svar ska lämnas från styrelsen senast den 1 maj 2021 och kommer att:

● Hållas tillgängligt hos föreningen
● Skickas till medlem som ställt frågan
● Publiceras på föreningens webbplats: https://www.hsb.se/stockholm/brf/bofinken/