Kallelse till informationsmöte 7 oktober 2020

27 september 2020 Bofinkens styrelse inbjuder härmed till informationsmöte den 7 oktober 2020 kl 18:30 om den planerade yttre renoveringen.

På mötet kommer styrelsen, tillsammans med föreningens konsult AFRY (fd ÅF) och ansvarig arkitekt, presentera hur processen går till samt hur renoveringen är tänkt att genomföras och finansieras.

Frågor som ni ställt efter att ha fått och läst infobladet kommer också att tas upp i presentationen.

Mötet kommer att äga rum i Tallbackaskolans aula men även livesändas på nätet för de som inte vill eller kan närvara fysiskt på mötet.

För att ha kontroll på antalet personer på mötet (ca 90 personer) kommer en anmälningslista att läggas ut i porten på Wiboms väg 8. Observera att det endast är en medlem per lägenhet som kan anmäla sig för att delta fysiskt på informationsmötet. Först till kvarn gäller. Ni som redan anmält er efter utdelningen av informationsbladet behöver inte anmäla er igen, men visar det sig att ni inte kan närvara ber vi er meddela styrelsen detta så att någon annan kan närvara istället.

Ni som anmält er för fysisk närvaro uppmanas att komma i god tid, senast kl 18.00 för att undvika trängsel vid entrén. Det är av stor vikt att mötet startar i tid så att de som tar del av informationen via nätet får informationen på utsatt tid.

Länken för att se mötet på internet:

https://motion.easymeet.se/ondemand/embed/?streamName=bofinken

Notera att ni redan nu kan testa att länken fungerar (både bild och ljud).

Information från Bofinkens styrelse

För att ge medlemmarna möjlighet att aktivt delta i beslutsgången gällande renoveringsprojektet har styrelsen valt att genomföra ett fysiskt informationsmöte.

På Folkhälsomyndighetens sida står följande: ”Möten och konferenser över 50 personer är inte tillåtna. Slutna möten och konferenser som arrangeras av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster och omfattas därför inte av förbudet.”

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens förslag beslutat att allmänna sammankomster med fler än 500 personer inte ska få hållas tills vidare. För arrangörer av evenemang med färre personer än så finns nu information från Folkhälsomyndigheten om hur man kan göra en bra riskbedömning, och hur man kan minska risken för spridning av covid-19 bland dem som deltar i evenemanget.

Följande allmänna åtgärder för att minska smittspridningsrisken bör vidtas:

  • Genomför en riskbedömning.
  • Ge information i förväg om att personer med symtom på luftvägsinfektion inte ska komma till evenemanget.
  • Det behöver finnas goda möjligheter att hålla en bra handhygien, antingen handtvätt med tvål och rinnande vatten eller, om det inte går, tillgång till handsprit. Detta är särskilt viktigt i toalettområden och på matställen.
  • Information om allmänna hygienråd, exempelvis affischer.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/nufinns-information-till-arrangorer-av-evenemang/

I lokalen kommer det finnas styrelsemedlemmar som visar till en plats. Endast varannan stol kommer att nyttjas. Både ingång och utgång ur lokalen sker i en viss ordning för att minska risken för eventuell smittspridning. I lokalen för mötet kommer det att finnas handsprit.

Och en uppmaning: stanna hemma även om du endast har lindriga symtom.

Styrelsen följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdateringar av dessa. Skulle rekommendationer ändras kommer styrelsen att ompröva sitt beslut om det fysiska mötet.