Uppdaterad info. Stölder.

05 mars 2021

Tråkigt nog har vi haft många återkommande inbrott, mest i cykelrum på sista tiden. Det har börjat vid rgh 23, 37 vidare 59 som vi vet om. Det är dyra cyklar som stjäls. Bränneriet har tyvärr dörrar och lås som är alltför lätta att forcera och är bara ett litet hinder för den som vill bryta sig in.
De med dyra cyklar behöver fundera över hur den kan förvaras och låsas fast på ett tillräckligt säkert sätt en tid framöver.
Styrelsen har beslutat att etablera ett säkrare utrymme för förvaring av dyrare eller mer utrymmeskrävande cyklar för att på så vis skapa större säkerhet. Det kommer dock ta ett tag innan den lokalen kan tas i bruk.

Styrelsen ser tillsammans med förvaltare ser vad som kan göras med låssystemet på kort sikt.

Vidare bör alla stölder polisanmälas, viktigt för att polisen ska kunna uppmärksamma områden där ökad aktivitet sker. Reimersholme är en avskild och lugn del av staden vilket övervägande är positivt, det negativa är att tjuvar kan operera relativt störningsfritt såväl natt som dag. Det är därför viktigt att vi alla är observanta.

Inbrottstjuvarna undviker områden med grannsamverkan
I en intervjuundersökning med personer som begått inbrott svarade 19 av 20 att de var mer försiktiga eller helst undvek områden med grannsamverkan. Men det räcker inte med att sätta upp skyltar — det krävs att de boende i området är vaksamma.
( https://www.bra.se/forebygga-brott/forebyggande-metoder/grannsamverkan.html hämtad den 2021-03-05)