Arbeten med värmesystemet

09 mars 2023 I underhållsplanen ingår även planerat underhåll av värmesystemet och turen har nu kommit till byte av driftundercentralen.

En modern driftundercentral kommer att installeras. Vilket skapar möjligheter till förbättringar för vårt uppvärmningssystem. 

Idag sitter en temperaturgivare utomhus på en av föreningens byggnader. Denna givare styr med viss fördröjning vår uppvärmning. 

Styrelsen har därför beslutat att i samband med underhållet av driftundercentralen även installera givare i 50% av lägenhetsbeståndet. 

De nya givarna i våra lägenheter kommer att kunna kommunicera med den nya driftundercentralen och på så sätt kommer flödet i systemet att regleras med utgångspunkt från temperaturen inomhus istället för utomhustemperatur.

Denna satsning är ett led i styrelsens arbete med att sänka våra driftskostnader, samtidigt som det ger oss möjligheter att skapa en bättre förståelse för var vi har eventuella obalanser i vårt värmesystem och på sikt uppnå ett jämnare och behagligare inomhusklimat till en lägre kostnad.

Arbetet kommer att pågå under våren och sommaren 2023 och vi siktar på att kunna ta den nya lösningen i drift under kommande uppvärmningssäsong.