Information om åtgärder efter stamspolning

09 mars 2023 Den stamspolning som påbörjades i november är klar och stammar till samtliga lägenheter och lokaler är spolade. Nu planeras åtgärder för att avhjälpa upptäckta brister.

I samband med stamspolningen utfördes även kontroller av anslutningar för vatten och avlopp, samt termostater på element i samtliga lägenheter.  Brister hittades i 18 av 102 lägenheter. En allvarlig brist åtgärdades omedelbart.

 

Eftersom det det rör sig om brister som kan riskera orsaka kostsamma skador både för enskilda medlemmar och föreningen, så har Styrelsen beslutat att samtliga brister kommer att åtgärdas på föreningens bekostnad. Det gäller oavsett om de faller under medlemmens eller föreningens underhållsansvar. 

 

Det innebär att berörda lägenheter kommer att aviseras och få besök av Rörstaden AB för att utföra nödvändigt underhåll. Berörda medlemmar är då skyldiga att lämna tillträde.

 

Styrelsen vill även påminna om att det är absolut förbjudet att göra ingrepp i det gemensamma värmesystemet och på eget bevåg bortmontera termostater. Det skapar obalans i systemet och påverkar även dina grannar. Om läckage skulle uppstå så kommer återställning av lägenheten att bli mycket kostsam och ta väldigt lång tid.