Referat från årsstämman, 27 oktober 2016

01 november 2016 Årsstämman är ett viktigt tillfälle att få aktuell information om det som händer i föreningen och inte minst för att göra sin STÄMMA som medlem hörd. I år deltog runt 60-tal personer, varav 43 röstberättigade (inklusive fem fullmakter).

Föreningens ordförande Pia Örjeheim öppnade Stämman och hälsade välkommen. Därefter fick Mikael Grönvoll från HSB förtroendet att leda mötet med Susanne Flensted- Waleij som sekreterare.
Genomgång av årsberättelsen och balansräkningen resulterade i ett enhälligt beslut om att ge styrelsen ansvarsfrihet för skötseln av det gångna årets verksamhet.

Arvoden och andra ersättningar
Stämman beslöt att arvoden och övriga ersättningar/bidrag skulle vara oförändrade för kommande verksamhetsår. 

  • För styrelsen gäller formeln prisbasbeloppet x 0,46 x antalet ledamöter. Då årets prisbasbelopp ligger på 44 800 kr och antalet stämmovalda ledamöter kommer att vara fem får styrelsen mellan sig fördela en arvodessumma på lite drygt 103 000 kr. Upplysningsvis kan nämnas att HSBs ledamot inte ersätts av Gransätras brf.
  • Revisorarvodet är 10 000 kr och valberedning får 6 000 kr att fördela inom gruppen.
  • Bidraget till Trädgårdsodlarföreningen, Snickeriföreningen och Seniorerna beslutades i samma anda, att ligga kvar på 3 000 till vardera sammanslutning.

Val till förtroendeposter
Margareta Koltay presenterade valberedningens förslag på personer, villiga att åta sig olika förtroendeposter.

Styrelse
Omval av Pia Örjeheim  på 2 år – och stämmovald  ordförande
Nyval av Milan Orac på 2 år
Nyval av Lars Davidsson på 2 år
Nyval av Anna Segerstedt på 1 år
Nyval av Susanne Lydin på 1 år
Kvarstår som HSBs ledamot gör Bo Hallgren

Revisor på 1 år
Till ny revisor valdes Jan Koltay på 1 år efter Elisaberh Hammar, som avsagt sig omval.

 Ny valberedning på 1 år
Margareta Koltay (ordförande), Ulla Britt Nääf Bergström och Hampus Samuelsson.

Styrelsen information 
Pia Örjeheim och Susanne Flensted Waleij berättade om pågående och kommande arbeten. Här några axplock:

Garagen
Återställandet av den eldhärjade garagelängan närmast Björksätravägen drar ut på tiden. Byggnadsfirman har dock satt i utsikt att portarna ska vara på plats inom en snar framtid.

Parkeringsövervakningen
De nya reglerna har inte börjat gälla i full skala beroende just på att arbetet med garagen försenats. De beslutade bestämmelserna gäller f.n. därför endast tidsbegränsning av parkering på våra gårdar, maximalt 11 minuter. Trots det har parkeringsbolagets skyltning om att området är bevakat fört med sig en betydligt större respekt i fråga om hur områdets gästparkering används. 

Ny vicevärd
Med anledning av att Amit Rathod flyttat från Gransätra har styrelsen utsett en ny vicevärd. Daniela Sjöström, port 13 är den person vi framöver kommer att möta i telefon och på vicevärdsexpeditionens besökstider.

Trivselfrågor/frivilliga grupper
Det finns önskemål om Panncentralens trevliga utrymmen bättre ska kunna utnyttjas som träffpunkt för fler medlemsaktiviteter, såväl större som mindre sammankomster. För det ändamålet delade Susanne Flensted- Waleij ut listor som vi på mötet kunde anmäla vårt ntresse på. Här finns alltså öppningar för oss alla att komma med ytterligare tankar och uppslag om hur vi kan och vill främja granngemenskapen. Med många händers hjälp kan sammanhållningen stärkas och föreningen spara pengar. Det kan gälla trädgårdssysslor eller, som inom kort, att ta bort frathindren.

Anmäl till styrelsen om du vill hjälpa till att arrangera adventsfirandet
Den traditionella adventsträffen är ett annat exempel på en trivsamhet Adventsfirandet, med  sång och musik, samvaro kring borden och en kopp kaffe med lussebullar, har genom åren varit ett välkommet tillfälle att träffas. Men den händer inte av sig själv.

Motioner
Åtta medlemsmotioner hade lämnats in och att behandlades enligt styrelsens förslag till beslut. Klicka på länken så hittar du motionerna och styrelsens yttranden på sid 20 i Gransätras årsredovisning 2015-2016