Cykelstölder och allmänna störningar på gårdarna

22 juli 2020 På senare tid har det stulits cyklar från våra cykelhus. Det rör sig också fler personer på våra gårdar sena kvällar som är högljudda och skräpar ner, som inte bor i Gransätra.

 

  • Stulna cyklar
  • Polisanmälan - Godkända lås
  • Kolla familjens nycklar - Anmäl saknad nyckel
  • Allmänna störningar på gårdarna
  • Grannsamverkan

 


Stulna cyklar
Det har stulits flera cyklar från våra cykelhus. Hänglåsen på cykelhusen är inte skadade så det måste vara någon (troligen ungdomar) i vår förening som öppnar cykelhusen med nyckel och låter andra ta våra cyklar. Det kan även bero på att någon nyckel är på drift och används av dessa cykeltjuvar.

Polisanmälan - Godkända lås
Polisanmäl alltid om du har blivit bestulen på din cykel (telefon 11414). Lås alltid din cykel och sätt även fast den i cykelstället med godkända lås. Föreningen ansvarar inte för föremål som förvaras i allmänna utrymmen och kan inte anmäla stölderna till polisen, det måste ägarna själva göra. 

Koll på familjens nycklar - Anmäl saknad nyckel
Det är viktigt att du har koll på familjens nycklar. Fråga därför alla i familjen om de har kvar sin nyckel.
Ifall någon nyckel saknas (har tappats eller försvunnit), anmäl detta OMGÅENDE till vicevärden.

Allmänna störningar på gårdarna
Den senaste tiden kommer ungdomar från andra områden och sitter på våra gårdar sent på kvällarna. De är högljudda, skräpar ner, röker och kastar fimpar. Håll extra uppsikt och prata gärna med dem. Gå inte ut ensam, utan gör det tillsammans med någon annan.

Grannsamverkan - Läs mer här 
Brf Gransätra är med i Grannsamverkan som är ett samarbete mellan boende och polisen i närområdet. Vi hjälps åt att hålla uppsikt på omgivningen, gör oss synliga, hälsar på obekanta personer och verkar något vara konstigt frågar vi om de vill ha hjälp. Brott kan avstyras när man inser att man blivit sedd. Om du uppmärksammar något som är konstigt, kontakta Grannsamverkan.

Är du inte redan med, anmäl dig till någon av nedanstående så får du mejl om vad som händer i din omgivning:

______________________________________________________________________________________

Styrelsen har uppmärksammats på problemen och jobbar på att hitta en lösning. Du får gärna komma med tips till styrelsen som kan leda till att detta blir löst. Via telefon, mejl eller lapp i brevlådan vid panncentralen. Du får också vara anonym.

Styrelsen
styrelse@gransatra.se

 

 

 


Till nyhetslistan