Nytt i Miljöstugan

11 juli 2020 Nu finns det ett speciellt kärl för wellpapp, exempelvis stora emballage och flyttkartonger m.m. Det finns även ett nytt kärl för små pappersförpackningar från ditt hushåll. De två kärlen för tidningar har minskat till ett kärl.

Mer kastas nu än tidigare
Den senaste tiden har det kastats många fler emballage och stora flyttkartonger av wellpapp och små pappersförpackningar från ditt hushåll. Det är jättebra att du sorterar så fint hemma. Styrelsen möter upp behovet genom att göra en viss omplacering av sopkärlen. 

Nytt kärl för stora emballage och flyttkartonger av wellpapp samt ett nytt  kärl för pappförpackningar från ditt hushåll
Istället för att skaffa ett helt nytt kärl till kartongsidan så provar vi nu att flytta ett tidningskärl till högra sidan, det vill säga för mindre pappförpackningar från hushållet som, mjölkpaket, äggkartonger, toarullar m.m. Stora kartonger som emballage och flyttkartonger kastar du i kärlet längst in till höger. Allt tydligt skyltat för att underlätta sorteringen. 

För att få bättre plats behöver du platta till alla dina kartonger och förpackningar innan du kastar dem. De mindre kan du bara vika eller trycka ihop. De stora kartongerna kan du ta hjälp av kniven om det behövs.

OBSERVERA!
Möbler, madrasser, bilbatterier, sängar, större förpackningar m.m. ska du lämna till en återvinningsstation. Den närmaste hittar du i Sätra, Strömsätravägen 8, se karta i miljöstugan.

Vi fortsätter att hjälpas åt att hålla rent och fint i miljöstugan och sortera  rätt.