Om föreningen Brf Kristinebergshöjden

HSB:s brf Kristinebergshöjden är en bostadsrättsförening med en fastighet i stadsdelen Kristineberg på Kungsholmen i Stockholm. Föreningens fastighet byggdes 1933 och var en typisk funktionalistisk produkt i tidens anda. Än idag finns typiska funkisdetaljer kvar i vissa lägenheter, som glasväggar mellan kök och matrum och ytterst välplanerade lägenheter med mycket ljus. 

1997 genomgick fastigheten en omfattande men varsam renovering och ombildades i samband med detta till en bostadsrättsförening. Totalt finns 96 lägenheter fördelade på två portar. Fyra typer av lägenheter finns uppdelat på följande:

  • 24 st 2 rum och kök om 50 kvm
  • 48 st 1,5 rum och kök om 35,5-37 kvm
  • 22 st 1 rum och kök om 34 kvm
  • 2 st 1 rum och kokvrå om 20 kvm

I fastigheten finns även två kommersiella lokaler, tre tvättstugor varav två är bokningsbara samt vindsförråd till varje lägenhet. 

Framför huset och på gården finns två skulpturer som ägs av föreningen och som invigdes i juni 1998 av Stockholms dåvarande kulturborgarråd. Föreningen delar gård med grannföreningen brf Örnar. 

På gavlarna finns vädringsbalkonger som får användas av alla boende i föreningen. På några av balkongerna finns under sommarhalvåret balkongmöbler. 

Efter godkänt bygglov genomfördes under hösten 2009 balkongbygge, till de lägenheter där medlemmarna så önskade. I samband med detta renoverades även husets fasad.

OVK - obligatorisk ventilationskontroll genomfördes i oktober 2017, och är godkänd.

Stamspolning genomfördes i november 2011, februari 2015 och februari 2020.

 

Facebook sida

Brf Kristinebergshöjden - För att gå med i gruppen krävs att kunna bestyrka föreningsmedlemskap.