Myrbladet september 2023

12 september 2023

Airbnb-uthyrning och uthyrning i andra hand:

Vi vill påminna alla medlemmar om att det enligt våra stadgar och beslut i föreningen inte är tillåtet att hyra ut sina lägenheter via Airbnb eller liknande plattformar. Detta är för att säkerställa att vårt bostadsområde förblir tryggt och trivsamt för alla boende. All uthyrning i andra hand sökes via HSB och godkänns av styrelse efter de regler som finns för detta.

Vädringsanordningar på gemensamma balkonger: 

Efter den senaste renoveringen har vi bestämt att vi inte kommer att sätta upp vädringsanordningar på de gemensamma balkongerna. Denna beslut grundar sig på att sådana anordningar kan påverka fasadens kvalitet negativt. Vi tackar för er förståelse och samarbete för att bevara fastighetens skönhet.

Allmänna dörrar och klossar: 

Med vintern i sikte ber vi alla medlemmar att undvika att sätta upp klossar eller andra hinder på de allmänna dörrarna. Detta är både för er säkerhet och för att förhindra onödigt kalluftflöde. Tillsammans ser vi till att vår boendemiljö förblir komfortabel och trygg.

Trädgårdsuppdatering: 

Vi är medvetna om vissa klagomål rörande trädgården, särskilt de större områdena. Efter plantering av nya blommor och växter i den stora trädgården i våras har vi stött på några utmaningar på grund av vädervariationerna. Här är en närmare titt på läget:

·Några av klematisväxterna har inte överlevt och kommer att ersättas. Vi kommer även att se till att de hålls välklippta så att de inte över växer sina klätterställningar.

·Hortensian har drabbats av överskott av vatten, men vi förväntar oss att den kommer att återhämta sig snart.

·Rosorna har haft en utmanande tillväxtperiod på grund av vädret, men vi hoppas att de kommer att komma till sin fulla blom under de kommande månaderna.

Tack för er förståelse och samarbete när vi arbetar tillsammans för att göra vårt bostadsområde ännu bättre. Om ni har några frågor, tankar eller förslag är ni alltid välkomna att kontakta oss.