Tvättstugor

Tvättstugorna är belägna i gårdslokalerna på vardera gård. De är tillgängliga 24 timmar/dygn och bokas antingen via en terminal vid entrén i respektive tvättstuga eller via Aptus.

Tvättstugan öppnas med hjälp av Aptusbrickan på terminalen till vänster innanför dörren på gårdshuset, det går inte att starta tvättmaskinerna om man inte har bokat dem och inte heller om tiden är för kort innan nästa pass börjar. Ett ej påbörjat pass blir fritt efter 30 minuter. Om flera maskiner är lediga kan dessa också bokas via systemet efter att man har påbörjat ett pass. Önskar man två tvättpass efter varandra kan ytterligare ett pass bokas när det första påbörjats.

Man har tillgång till tvättstugan en halvtimme efter bokad tid för tork och mangling. Använd inte andra torktumlare eller torkskåp än de som ingår i din grupp.

Tvätt- och sköljmedel som är Svanenmärkt, fritt från blekmedel och godkänt av Astma- och allergiförbundet ingår tills vidare i månadsavgiften och doseras automatiskt.

 I vardera tvättstugan finns:

  • Två normaltvättgrupper med 2 st tvättmaskiner (normalstor), 1 st torktumlare och 1 st torkskåp var, (bokas i 3-4 timmarspass)
  • En grovtvättgrupp med 1 st Grovtvättmaskin, 1 st torktumlare och 1 st torkskåp (bokas i 3-4 timmarspass)
  • En expresstvättgrupp med 1 st tvättmaskin (mindre) med torktumlare ovanpå (bokas i 2 timmarspass) 

Normaltvätt 'N' och grovtvätt 'G' bokas under menyn 'tvätt' i systemet. X-press tvätt 'X' ligger under menyn 'Bastu/Solarium/X-tvätt'. OBS! X-press tvätt kan bara förbokas ca 2h innan passet börjar för att finnas tillgänglig som akut tvätt.

  • Normaltvätt: 1 pass åt gången(2 maskiner). När bokningarna är igång kan du boka 2 maskin till (finns 4 totalt). Normaltvätt och Grovtvätt kan bokas samma pass.
  • Grovtvätt: 3 bokningar per kalendervecka (1 pass= 1 maskin). Normaltvätt och Grovtvätt kan bokas samma pass.

Var vänlig och håll rent och snyggt efter användning!

Om det är något fel på utrustningen se Felanmälan och Kontakt.