Sommar och trivselregler

14 juni 2021

Nu är sommaren i full gång och vi är många som passar på att njuta av våra fina gårdar i det härliga vädret. Vi vill påminna om våra allmänna trivselregler som är viktiga att tänka på under sommaren:

GRILLNING OCH RÖKNING:

Det är inte tillåtet att grilla på balkonger med annat än elgrill, använd gärna föreningens stora grillar som finns på varje gård (får användas av alla och kan inte bokas). Däremot går det bra att grilla på uteplatserna, under förutsättning att grannarna inte störs. 

Vidta dock stor aktsamhet vid torrt väder. Det är upp till varje medlem att hålla sig uppdaterad om det råder grillförbud eller inte (se Nacka kommuns hemsida)

Undvik helst att röka på balkonger. Vid all rökning på gårdarna uppmanas rökare att visa hänsyn mot de andra som vistas på gårdarna. Rökförbud råder i enlighet med rådande lagstiftning vid våra lekplatser, utanför entréportar samt i gemensamma lokaler och utrymmen.


GÅRDSMÖBLER, LEKSAKER:

Tänk på att ställa tillbaka stolar och bord efter användning och att lägga tillbaka dynor i gårdslokaler samt städa efter dig när du använder föreningens allmänna ytor. Har du barn som leker på gårdarna så ta även hem leksaker o.dyl direkt efter avslutad lek.  


FEST, RENOVERING OCH LJUDSTÖRNING:

Så här i semestertider är det extra härligt att ha trevliga och festliga sammankomster (i synnerhet nu när Covid smittspridningen minskat). Och det finns även många som passar på att renovera sin lägenhet under sin ledighet. Tänk bara på dina grannar och att följa vad som gäller avseende ljudstörningar.

Du hittar alla våra trivselregler under fliken BOENDEINFO här på vår hemsida.

Trevlig sommar!

/Styrelsen