150602 En kväll om pallkragar och rabatter onsdagen den 10 juni kl 18

10 juni 2015 Sommaren är här − även om det kanske inte känns så just nu. Vi är oerhört glada för vårt gröna Gråberg. Förutom många pallkragar – just nu 44 stycken − har satsningen på att ha fler trädgårdsdagar, extra öppet i trädgårdsförrådet och en container att slänga trädgårdsavfall i resulterat i att många flera medlemmar har engagerat sig över tid. Vi kör snart bort den tredje containern med trädgårdsavfall!

Dels är det roligt och viktigt att fler engagerar sig i vår utemiljö, dels är det bra för föreningens ekonomi. Det är många timmars arbete som vi skulle ha behövt betala för annars. Och nu är komposter på gång!

Du som haft din pallkrage sedan tidigare har ett kontrakt där det står att du skall lägga avfallet i en brun påse för biologiskt avfall. Det finns visserligen en symbol med en blomma på påsen, men det gäller inte för trädgårdsavfall och inte i den mängd som vi nu producerar med våra pallkragar.

Därför har föreningen har köpt in tre Gröna Johanna, dvs komposter, som vi skall placera ut och börja använda. Men det är inte vara att köra igång, då vi är många som skall fylla på komposterna.

Därför är du inbjuden till ett möte i samlingslokalen onsdagen den 10 juni kl 18. Vi behöver veta hur många som kommer och behöver ha ditt svar senast måndagen den 8 juni kl 21. Ange om du är allergisk mot något födoämne, eller gluten- eller laktosintolerant. Det blir troligen fruktsallad − en bra grund att lägga i våra komposter. Anmäl dig till stina.jansson@telia.com eller 0738-23 10 48.

Program under kvällen

  • Odlingslotterna- vad står det i kontraktet? Ogräs och hålla ordning.
  • Varför och hur komposterar man.
  • Montera ihop Gröna Johanna och sätta ut dem på tre ställen.
  • Förhoppningsvis en presentation av någon som kan kompostering och hur vi skall tänka.
  • Odlingstips från dig och alla andra samt chans att dela med dig av överblivna fröer och plantor – och själv kanske få något nytt spännande!
  • Idéer och önskemål om hur vi skall göra trädgårdsredskapen för skötsel av rabatterna mer tillgängliga.
  • Idéer och önskemål om hur du tycker det är med områdets uteplatser, dvs soffor och bord.

Läs mer på denna Facebook-sida, som inte är föreningens:
https://www.facebook.com/pages/Pallkragarna-p%C3%A5-Gr%C3%A5bergets-topp/390974731095959

Där man du lägga upp bilder, ställa frågor osv. Tänk på att det är en offentlig sida. Tankar finns på att kunna hantera frågor och diskussioner på föreningens hemsida.

Kom nu ihåg att anmäla dig, så syns vi den 10:e!