171031 Röjning av allmänna utrymmen, cyklar och tvättbokningslås

31 oktober 2017

Röjning av allmänna utrymmen

Räddningstjänsten kräver att vi ska hålla våra allmänna utrymmen – trapphus, vindsgångar och källargångar − fria från allehanda saker eller rent skräp. Vet du med dig att du har saker i trapphuset eller utanför förråden på vinden eller i källaren − ta då omgående hand om dem!

Den 15 november forslas det bort som ingen känns vid.

Röjning av cyklar inomhus och utomhus

Det är mycket trångt i våra cykelrum. Ofta står mer eller mindre skrotfärdiga cyklar och bara tar upp utrymme. Därför gör vi då och då röjningar. Märk cykel du vill ha kvar med ditt lägenhetsnummer. Vill du donera en cykel till välgörenhet, kontakta expeditionen.

Observera att vi denna gång tar ett större grepp: Vi tar undan cyklar med lappar kvar sedan förra röjningen. Dessa har förmodligen inte använts sedan dess.

Den 15 november ställer vi undan omärkta cyklar. Även övergivna cyklar utomhus plockar vi då bort. I mars körs de iväg för gott. Cyklar med gamla lappar på spar vi särskilt.

Vi uppmanar dig som inte använder en cykel att förvara den i ditt förråd. Se också till att du har cykelstöd och att det fungerar. Cyklar som lutas mot andra skapar stor irritation.

Felmärkta tvättbokningslås eller dubbletter tas bort

Den 15 november rensar vi tvättbokningstavlorna. Omärkta eller felmärkta bokningslås och dubbletter tas då bort. Nya lås finns sedan att köpa hos fastighetsskötaren.