Avgiftshöjningen från 1 januari 2021

09 mars 2021 Höjningen debiteras retroaktivt efter misstag från HSB.

Som styrelsen tidigare har meddelat höjs årsavgifterna för bostadsrätt med 3% från den 1 januari 2021.

Styrelsen meddelade höjningen till HSB (som sköter avihantering för föreningen), dock har höjningen inte kommit med på den första omgång avier som skickades ut till föreningens medlemmar i slutet av december. Styrelsen meddelade snabbt HSB det som hade hänt, men tyvärr fanns det ingen möjlighet för HSB att återkalla de avier som har gått ut, utan höjningen för årets första tre månader kommer att debiteras retroaktivt på nästa omgång avgiftsavier. (För p-platser/garage var avgiftshöjningen med såsom den meddelats av styrelsen, dessa berörs alltså inte av retroaktiv debitering.)

HSB ber om ursäkt för det som har inträffat och hoppas att det inte innebär problem för föreningens medlemmar. Har man autogiro kommer summan automatiskt att dras och för bostadsrätter med överlåtelser under perioden kommer HSB att justera detta så att rätt avgift dras rätt månad.

Anledningen till avgiftshöjningen är som tidigare meddelats i Gråbergsblad från december 2020 planerat underhåll, framförallt för liggande stammar under och utanför husen, samt den kraftigt ökade tomträttsavgäld som föreningen har meddelats av kommunen. Tyvärr har vi mottagit avgälder som är mycket högre än föregående tioårsperiod. Avgälden fastställs av Göteborgs Stads Fastighetskontor efter en modell som är beslutad av politikerna i kommunfullmäktige. Föreningen har, precis som flera andra HSB-föreningar, valt att inte skriva på de nya avtalen och tagit detta till domstol. När styrelsen vet mer kommer vi att meddela föreningens medlemmar.

Har du frågor angående avgiftsdebitering – kontakta HSB Boendeservice (010-442 20 00 eller boendeservice.gbg@hsb.se).